εμβολιασμοί κορονοϊός

Μακριά από τον στόχο για χτίσιμο ανοσίας κατά του κορονοϊού μέσω εμβολιασμού του 80% των πολιτών παραμένει η χώρα, καθώς σε αρκετές περιφέρειες τα ποσοστά του εμβολιασμού παραμένουν ιδιαίτερα χαμηλά.

Προηγούνται Αττική, Ιόνιο και νότιο Αιγαίο

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία μόνο τρεις περιφέρειες στην επικράτεια έχουν πετύχει εμβολιασμό του 50% και άνω των πολιτών με έστω μία δόση: η Αττική (51%) τα Ιόνια Νησιά (55%) και τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου (52%).

Αν συνυπολογιστούν και τα προγραμματισμένα ραντεβού, τότε 50% ποσοστό εμβολιασμένου πληθυσμού θα έχει και η Ήπειρος.

Όσον αφορά στους πλήρως εμβολιασμένους πολίτες και πάλι στα Ιόνια Νησιά βλέπουμε το μεγαλύτερο ποσοστό με 47% και ακολουθούν τα νησιά του νότιου Αιγαίου με 44%. Από κει και πέρα όλες οι άλλες περιφέρειες κινούνται με ποσοστό από 31% που ναι το χαμηλότερο και το έχει η Στερεά Ελλάδα και 39% που έχει η Δυτική Μακεδονία, ενώ 38% έχει η Αττική.

Η εμβολιαστική κάλυψη ανά περιφέρεια

Πόσοι έχουν εμβολιαστεί σε κάθε περιφέρεια της Ελλάδας - Μπροστά Αττική και Ιόνιο

Αν συγκρίνει κανείς τα ποσοστά όσων έχουν κάνει την πρώτη δόση με εκείνα που αφορούν την υλοποιημένη πρώτη δόση συνυπολογίζοντας και τα ραντεβού που εκκρεμούν, δεν διαπιστώνονται σημαντικές διαφορές.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της Κεντρικής Μακεδονίας όπου έχουν ήδη εμβολιαστεί με μία δόση το 43% του πληθυσμού το οποίο μόλις που ανεβαίνει στο 44% αν συνυπολογιστούν και τα ραντεβού, ενώ το ποσοστό των πλήρως εμβολιασμένων πολιτών δεν ξεπερνά το 36%.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο


Πηγή: economico.gr