Όπως είναι ήδη γνωστό, η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας έχει εισηγηθεί και η κυβέρνηση αποφάσισε τα Γυμνάσια και Λύκεια της χώρας να ανοίξουν την 1η Φεβρουαρίου.

Ωστόσο, οι επιστήμονες ανησυχούν για πιθανή αύξηση των κρουσμάτων COVID-19 λόγω και του ανοίγματος της αγοράς, αλλά και των μεταλλάξεων του κοροναϊού που εντοπίστηκαν και στη χώρα μας.

Ενδεχόμενο ανατροπών στις αποφάσεις

Μάλιστα, το ενδεχόμενο ανατροπής της απόφασης για άνοιγμα Γυμνασίων και Λυκείων από την προσεχή Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου, άφησε ανοιχτό ο καθηγητής και μέλος της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων, Χαράλαμπος Γώγος.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κ. Γωγός είπε χαρακτηριστικά ότι η απόφαση είναι ειλημμένη, αλλά δεν αποκλείεται να αλλάξει εάν τα πράγματα χειροτερέψουν, σημειώνοντας ότι «θα δούμε την Παρασκευή τα δεδομένα της εβδομάδας για να οριστικοποιήσουμε το άνοιγμα των σχολείων από Δευτέρα».

Αισιοδοξία για τα εμβόλια

Επίσης, είπε ότι αν υπάρχουν κάποιες κόκκινες περιοχές, δεν πρέπει να ανοίξουν τα Λύκεια.
«Προς το παρόν δεν είναι δραματική η κατάσταση, αλλά εκπέμπει μια ανησυχία. Πρέπει να καλυφθούμε σύντομα με τα εμβόλια. Υπάρχει μια καθυστέρηση», είπε για το θέμα των εμβολίων.

«Είναι τόσο μεγάλη η ενασχόληση της φαρμακοβιομηχανίας που σύντομα θα λυθεί το πρόβλημα της έλλειψης των εμβολίων. Ελπίζω μέχρι το καλοκαίρι να έχουμε έναν επαρκή εμβολιασμό για να αντιμετωπίσουμε και το θέμα με τον τουρισμό», προσέθεσε ο Χαράλαμπος Γώγος.

Πηγή: economico.gr