ΚΙΝΑΛ υποψήφιοι
11th Extraordinary Congress of PASOK, in Athens, on Nov. 23, 2019 / 11ο Εκτακτο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, στην Αθήνα, στις 23 Νοεμβρίου, 2019

Παρ ότι η χώρα βρίσκεται σε κλοιό καύσωνα, οι τρεις – προσώρας – υποψήφιοι αρχηγοί του ΚΙΝΑΛ ανεβάζουν “στροφές” στην εσωκομματική μάχη για την ηγεσία, σε μία προσπάθεια να μετρήσουν δυνάμεις και να αυξήσουν το πεδίο επιρροής τους.

“Τρέχουν οι προεδρικοί”

Η πλευρά των «προεδρικών» συνεχίζει τις επαφές σε όλη την επικράτεια. H Φώφη Γεννηματά θα βρεθεί το Σαββατοκύριακο στην Κρήτη, περιφέρεια παραδοσιακά κομβική για την παράταξη, και στο Ηράκλειο, γενέτειρα του Νίκου Ανδρουλάκη, στην οποία, όπως τονίζουν από την ηγετικό πυρήνα, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ κατέγραψε στις κάλπες του 2017 σημαντική επιρροή, την οποία τώρα στοχεύει να «ανανεώσει».

Επόμενος σταθμός της θα είναι η Θεσσαλονίκη, ενώ οι πληροφορίες θέλουν την ατζέντα της γεμάτη μέχρι το τέλος Ιουλίου.

Διαφορετική στρατηγική Λοβέρδου από Ανδρουλάκη

Στην αντίπερα όχθη, οι πληροφορίες που ήθελαν την πλευρά Ανδρουλάκη να ανακοινώνει το πλαίσιο διεκδίκησης της ηγεσίας εντός Ιουνίου δεν φαίνεται να επιβεβαιώνονται.

Οι κινήσεις του ευρωβουλευτή είναι μεν δυναμικές, ωστόσο δεν φαίνεται να υπάρχει βιασύνη, σε αντίθεση με τον έτερο διεκδικητή της ηγεσίας, Ανδρέα Λοβέρδο, ο οποίος ήδη έχει παρουσιάσει τις θέσεις του, με έντονα «πασοκικό» πρόσημο.

Είναι σαφές ότι όσο πλησιάζουμε στην καρδιά του καλοκαιριού χωρίς επίσημες ανακοινώσεις, ο χρονικός ορίζοντας για τον κ. Ανδρουλάκη θα μετατίθεται για τις αρχές Σεπτεμβρίου, συμπίπτοντας με την κορύφωση της κούρσας και το ορόσημο της ιδρυτικής επετείου του ΠΑΣΟΚ, στις 3 του μηνός.

Κινητικότητα από Γερουλάνο

Την ίδια ώρα, δεν έχει περάσει απαρατήρητη η κινητικότητα που καταγράφεται από τον Παύλο Γερουλάνο, ο οποίος από το 2019 και το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ παραμένει σταθερά στο εσωκομματικό «κάδρο».

Από το περιβάλλον του πρώην υπουργού λέγεται ότι ο ίδιος επιθυμεί να θέσει σε πρώτο πλάνο ένα πολιτικό πλαίσιο «αναγέννησης» της παράταξης και όχι τα πρόσωπα ή τα σύμβολα που θα το εκφράσουν.

Η εντύπωση που αρχίζει να διαμορφώνεται στο στρατόπεδο του ΚΙΝΑΛ είναι πως παρότι δεν αναμένονται πολύ άμεσα κινήσεις που θα άλλαζαν τις ισορροπίες, το σενάριο να αποτελέσει τον τέταρτο υποψήφιο παραμένει δεδομένα «ζωντανό».

Ο ίδιος μάλιστα, με τη σειρά του, βρέθηκε προ διημέρου στην Πάτρα, όπου είχε συναντήσεις με πρόσωπα και στελέχη «από την ευρύτερη δημοκρατική παράταξη».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο


Πηγή: economico.gr