Ο κυβερνήτης της Φλόριντα Ρον Ντε Σάντις επισημοποίησε την υποψηφιότητα του για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων

Ο κυβερνήτης της Φλόριντα Ρον Ντε Σάντις επισημοποίησε την υποψηφιότητα του για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων στην προεδρική κούρσα του 2024.

Ο Ντε Σάντις κατέθεσε όλα τα απαραίτητα έγγραφα, σηματοδοτώντας την έναρξη της καμπάνιας του, λίγο πριν την προγραμματισμένη διαδικτυακή συζήτηση με τον διευθύνοντα σύμβουλο του Twitter Ελον Μασκ. Η υποψηφιότητά του ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στην άνοδο του από ελάχιστα γνωστό βουλευτή, σε κυβερνήτη δύο θητειών. Τώρα, θα δοκιμαστεί τόσο η απήχησή του σε εθνικό επίπεδο, όσο και η δημοφιλία του μέσα στο κόμμα, απέναντι στον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

Τον περασμένο Νοέμβριο, ο 44χρονος κυβερνήτης της Φλόριντα εξασφάλισε σαρωτική νίκη στις εκλογές, με 19 μονάδες διαφορά από τον αντίπαλό του.

Οικοδόμησε τη φήμη του πάνω στην αμφισβήτηση της πολιτικής περιορισμού της COVID-19, απορρίπτοντας τα lockdown και τον υποχρεωτικό εμβολιασμό. Στις περυσινές ενδιάμεσες εκλογές, πολλοί υποψήφιοι που στηρίχθηκαν από τον Τραμπ, απέτυχαν να εκλεγούν, αλλά αντιπαλότητα Τραμπ – Ντε Σάντις μοιάζει να ευνόησε τον κυβερνήτη της Φλόριντα, με πολλούς ψηφοφόρους να τον ψηφίζουν τότε ως πολιτικά βιώσιμη εναλλακτική του Τραμπ.

Ωστόσο η όξυνση της ρητορικής του Ντε Σάντις κάνει κάποιους από τους μεγάλους χορηγούς του κόμματος να διστάζουν. Κάποιοι από αυτούς έχουν αμφισβητήσει σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις τις απόψεις του σε κοινωνικά και πολιτισμικά θέματα, όπως τη νομοθετική απαγόρευση της άμβλωσης μετά την έκτη εβδομάδα κύησης, την οποία προώθησε.

Ο Τόμας Πέτερφαϊ, σημαντικός χρηματοδότης του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος και ιδρυτής της χρηματιστηριακής πλατφόρμας Interactive Brokers, είχε πει τον περασμένο μήνα ότι ανέστειλε τις δωρεές του στην εκστρατεία Ντε Σάντις, εν μέρει εξαιτίας της στάσης του κυβερνήτη απέναντι στην άμβλωση. Ο Κεν Γκρίφιν, ιδρυτής του αμοιβαίου κεφαλαίου hedge fund Citadel, φέρεται κι αυτός να «πάγωσε» τη στήριξή του προς τον Ντε Σάντις.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr