ΚΙΝΑΛ εκλογές

Ξεκίνησε και επίσημα η, σκληρή όπως όλα δείχνουν, μάχη για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ καθώς και οι έξι υποψήφιοι κατέθεσαν στην Επιτροπή Δεοντολογίας τις υπογραφές που συγκέντρωσαν, πριν εκπνεύσει η προθεσμία στις 6 το απόγευμα.

Γ. Παπανδρέου: Κατέθεσε 82 μέλη της ΚΕ

Ο Γιώργος Παπανδρέου πήγε στη Χ. Τρικούπη και κατέθεσε ο ίδιος τις 82 υπογραφές μελών της Κ.Ε. Παράλληλα δήλωσε ότι διαθέτει και 20.000 ηλεκτρονικές υπογραφές φίλων του κόμματος.

Μάλιστα ενώ ανέβαινε με τις σκάλες στον 4ο όπου συνεδριάζει η ΕΔΕΚΑΠ, συναντήθηκε με τον Νίκο Ανδρουλάκη που ανέβαινε με το ασανσέρ. «Πρόεδρε!» «Νίκο!» χαιρετήθηκαν και ευχήθηκε ο ένας στον άλλο καλή επιτυχία. Πρώτος κατέθεσε τις υπογραφές ο ευρωβουλευτής και μετά ο πρώην πρωθυπουργός.

Ν. Ανδρουλάκης: 20.000 υπογραφές και 110 μέλη της ΚΕ

Ο Νίκος Ανδρουλάκης κατέθεσε 110 υπογραφές από μέλη της ΚΕ και 20.000 δηλώσεις στήριξης πολιτών.

Η δήλωση υποψηφιότητας Νίκου Ανδρουλάκη:

«Κατέθεσα σήμερα, μαζί με 20.000 μέλη και φίλους του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Παράταξης την υποψηφιότητά μου για την ηγεσία του Κινήματός μας. Πιστεύω βαθιά ότι η ανανέωση είναι όχι μόνο πολιτικό και κοινωνικό αίτημα, αλλά και βασική προϋπόθεση για την αναγέννησή μας.

Σέβομαι όλους τους συνυποψήφιους μου, όμως η εκλογή νέας ηγεσίας αφορά την επόμενη μέρα του Κινήματος. Αφορά το μέλλον της παράταξης και της χώρας.

Το ζητούμενο σήμερα είναι η ενότητα, η διεύρυνση και η πολιτική αυτονομία της παράταξης. Για να μεγαλώσει, να δυναμώσει και να μπορεί να εγγυηθεί ένα καλύτερο μέλλον για την πατρίδα μας. Να δώσει φωνή σε όσους δεν ακούγονται και ελπίδα σε όσους δεν ονειρεύονται.

Τώρα είναι η ώρα της δικής μας πολιτικής αντεπίθεσης.
Όχι μόνο με τη δύναμη της ιστορίας και των αναμνήσεων, αλλά κυρίως με την προοπτική για την επόμενη μέρα. Με μια σύγχρονη σοσιαλδημοκρατική πρόταση για την ενίσχυση του κοινωνικού κράτους. Την βιώσιμη ανάπτυξη. Την εργασιακή ανασφάλεια. Την κλιματική αλλαγή. Το δημογραφικό. Την ενίσχυση του κράτους δικαίου και των ατομικών δικαιωμάτων.

Στο προσκλητήριο για το αύριο της παράταξης ζητώ τη στήριξή σας. Τώρα είναι η ώρα να σπάσουμε τις επετηρίδες και όσα κρατάνε την παράταξη καθηλωμένη.
Η δύναμη του Κινήματός μας είμαστε τα μέλη, οι φίλοι και τα στελέχη που το κρατήσαμε όρθιο στις πιο δύσκολες στιγμές του. Αν εμείς ενώσουμε δυνάμεις, τίποτα δεν μπορεί να σταματήσει την αναγέννηση του. Ελάτε να προχωρήσουμε μαζί. Κοιτάζοντας μπροστά!».
Χρηστίδης: Κατέθεσε 7.000 υπογραφές.

Α. Λοβέρδος: 5.200 υπογραφές μελών- Τον στηρίζουν και 8.000 πολίτες

Ο  Ανδρέας Λοβέρδος έχει καταθέσει από την περασμένη εβδομάδα στην Επιτροπή Δεοντολογίας 5.200 υπογραφές μελών από το μητρώο, ενώ την υποψηφιότητά του στηρίζουν επίσης άλλα 1.000 νέα μέλη του κόμματος (που εγγράφηκαν τώρα) καθώς και άλλοι 8.000 «προοδευτικοί πολίτες» όπως ανέφερε.

Παύλος Χρηστίδης: Υποψήφιος με 7.000 υπογραφές

Ο Παύλος Χρηστίδης κατέθεσε 7.000 υπογραφές.

«Ενα ευχαριστώ είναι λίγο» δήλωσε για να προσθέσει: «Η υποψηφιότητα μου θέλει να εκφράσει τις αγωνίες των Ελλήνων και ειδικά της νέας γενιάς της πατρίδας μας:

για κοινωνική δικαιοσύνη
για ίσες ευκαιρίες πρόσβασης στην εκπαίδευση και την εργασία
για καλύτερες συνθήκες και καλύτερους μισθούς όπως αρμόζει στην πιο καταρτισμένη γενια
για να σταματήσουμε να είμαστε η πρώτη μεταπολεμική γενιά που ζει χειρότερα απ’ τους γονείς τους.

Οι λαοί της Ευρώπης αλλά και ο Ελληνικός λαός έχουν πλέον συνειδητοποιήσει μετά από μια πολύ δύσκολη δεκαετία ότι μόνο η επαναφορά της σοσιαλδημοκρατίας μπορεί να εγγυηθεί την προοδευτική κοινωνική, πολιτική και οικονομική ανασυγκρότηση. Restart για την μεγάλη Δημοκρατική και Προοδευτική παράταξη με όραμα και σχέδιο απέναντι στη συντήρηση. Για να κάνουμε τα όνειρα μας πράξη. Είναι στο χέρι μας».

Π. Γερουλάνος: Κατέθεσε 6.245 υπογραφές πολιτών

Ο Παύλος Γερουλάνος κατέθεσε 6.245 υπογραφές πολιτικών και δήλωσε: «Φίλες και φίλοι, κατέθεσα απόψε στην επιτροπή εκλογικής διαδικασίας (ΕΔΕΚΑΠ), 6.245 υπογραφές πολιτών από όλη τη χώρα που υποστηρίζουν την υποψηφιότητά μου για την προεδρία
του Κινήματος Αλλαγής. Πολίτες, που θέλουν να δουν την προοδευτική παράταξη να γίνεται ξανά δύναμη ελπίδας. Μπροστά μας έχουμε σχεδόν 2 μήνες για να μιλήσουμε με όσες περισσότερες Ελληνίδες και Έλληνες μπορούμε, για τις θέσεις και τις προτάσεις μας, να ανταλλάξουμε ιδέες, να ακούσουμε και να καταγράψουμε τις προσδοκίες, τις αγωνίες και τις ελπίδες τους. Στον δρόμο για μια Ελλάδα δυνατή, για μια κοινωνία ανοιχτή, για μια οικονομία παραγωγική, όλες και όλοι, έχουν λόγο και ρόλο. Ξεκινάμε ένα ωραίο ταξίδι».

Χ. Καστανίδης: 8.393 δηλώσεις στήριξης

Ο Χάρης Καστανίδης έχει καταθέσει από την περασμένη εβδομάδα στην Επιτροπή Δεοντολογίας 8.393 δηλώσεις στήριξης της υποψηφιότητάς του.

Ο Βασίλης Κεγκέρογλου, παρ’τι είχε συγκεντρώσει περισσότερες από 6.000 υπογραφές ανακοίνωσε σήμερα ότι αποσύρεται διότι η υποψηφιότητα του Γιώργου Παπανδρέου αλλάζει, όπως είπε, τα δεδομένα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο


Πηγή: economico.gr