Ο Λιγνάδης άναψε φωτιές

Θεσμικές πρωτοβουλίες με πιο αυστηρές ποινές για τους θύτες θα εξαγγείλει την Πέμπτη ο Πρωθυπουργός στη Βουλή, ο οποίος αναβαθμίζει τη συζήτηση, η οποία άνοιξε με αφορμή την πολύκροτη “υπόθεση Λιγνάδης” και αναμένεται να ανοίξει κι άλλο.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός έχει ζητήσει από τους συνεργάτες του ως το βράδυ της Τετάρτης να του καταθέσουν δέσμη προτάσεων, για την πάταξη αυτών των φαινομένων και την παραδειγματική τιμωρία όσων προβαίνουν σε νοσηρές πράξεις.

Εκτός από την θέσπιση Κωδίκων Δεοντολογίας, αναμένεται να προταθούν και αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα, οι οποίες, μεταξύ άλλων θα προβλέπουν ότι έναρξη παραγραφής για όλα τα αδικήματα κατά ανηλίκων θα μετρά από την ενηλικίωση του θύματος (από τα 18 έτη) και για περιπτώσεις βιασμού ανηλίκων ο χρόνος για την παραγραφή να αυξηθεί στα 20 έτη.

Βαρύ το κλίμα για την υπουργό Πολιτισμού

Το κλίμα δυσαρέσκειας για τους χειρισμούς την υπουργού Πολιτισμού στην υπόθεση “Λιγνάδης” αποτυπώθηκε ξεκάθαρα και στην τοποθέτηση της Αριστοτελίας Πελώνη, στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, όταν χαρακτήρισε «ατυχείς» τις εκφράσεις της ότι ο Δημήτρης Λιγνάδης… «μας εξαπάτησε» και «είναι ένας επικίνδυνος άνθρωπος».

  • Παρά ταύτα, το Μέγαρο Μαξίμου πρόσφερε στήριξη στην υπουργό Πολιτισμού, διαψεύδοντας τα σενάρια περί απομάκρυνσή της, καθώς όπως τονίζουν κυβερνητικές πηγές, κάτι τέτοιο, θα πρόσφερε επιχειρήματα στον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος χυδαιολογεί ακατάπαυστα.

«Ένας ατυχής επικοινωνιακός χειρισμός, όπως ήταν αυτός, δεν συνιστά λόγο αποπομπής» τόνισε χαρακτηριστικά η αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος και πρόσθεσε : «Η κυβέρνηση στηρίζει την κυρία Μενδώνη… Είναι μία καλή Υπουργός, με σημαντικό έργο στο Υπουργείο Πολιτισμού».

Πάντως, η συζήτηση στη Βουλή αναμένεται σε υψηλού τόνους καθώς στο Μέγαρο Μαξίμου επικρατεί οργή για το hashtag «Ν.Δ.-παιδεραστές» στα social media, πίσω από το οποίο βλέπουν τρολ του ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή: economico.gr