Σίγουρα θα έχετε παρατηρήσει ότι τα κέρματα έχουν στο πλάι τους ραβδώσεις. Άραγε αναρωτηθήκατε ποτέ για ποιόν λόγο υπάρχουν εκει;

Η απάντηση «κρύβεται», πίσω στο 1792 και στον νόμο περί νομισμάτων που δημιούργησε το νομισματοκοπείο των ΗΠΑ, καθώς αρκετά νομίσματα είχαν κατασκευαστεί από χρυσό και ασήμι.

Αναμφισβήτητα, πολύτιμα μέταλλα, τα οποία δελέασαν τους διάφορους εγκληματίες στο να στήσουν μια διαφορετική «επιχείρηση» και να φαίνονται παράλληλα «καθαροί». Αυτοί λοιπόν, μπορούσαν να βγάλουν επιπλέον κέρδος μέσω μια διαδικασίας την οποία, σύμφωνα με το Mental Floss, την ονόμαζαν «κοπή νομισμάτων».

Μέσω αυτής λοιπόν, έξυναν τα νομίσματα στις άκρες τους και μάζευαν τα ρινίσματα τα οποία στη συνέχεια τα πουλούσαν σε άλλους εγκληματίες, οι οποίοι με τη σειρά τους έφτιαχναν νέα νομίσματα.

Η τοποθέτηση ραβδώσεων σε ένα νόμισμα επέτρεψε να διακρίνει κανείς εάν ένα νόμισμα είχε κοπεί ή όχι και έτσι έβαζε ένα φρένο στα σχέδια των επίδοξων απατεώνων. Αυτή η τεχνική δυσκόλεψε, επίσης, και την παραχάραξη νομισμάτων.

Όταν έγιναν αντιληπτοί, οι αρχές αποφάσισαν να δημιουργούν ραβδώσεις ώστε να είναι ευδιάκριτο αν κάποιος τα είχε ξύσει ή είχε επιχειρήσει να τα ξύσει. Αυτή η τεχνική, δυσκόλεψε και την παραχάραξη των νομισμάτων

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr