Ελλάδα Μακρόν

Ο Εμμανουέλ Μακρόν δεν θα έρθει τελικά στην Αθήνα για την στρατιωτική παρέλαση της 25ης Μαρτίου και τον εορτασμό των 200 χρόνων από το 1821.

Ο γάλλος πρόεδρος, όπως γράφει σήμερα ο «ΒΗΜΑτοδότης» δεν αρνήθηκε την πρόσκληση, αλλά δεν μπορεί να ταξιδέψει στην Ελλάδα διότι την ίδια μέρα πραγματοποιείται η σύνοδος κορυφής της Ε.Ε. στις Βρυξέλλες.

Ο Μακρόν στέλνει μια μοίρα Rafale για την 25η Μαρτίου

Αντί της αυτοπρόσωπης παρουσίας, δε, ο Εμμανουέλ Μακρόν θα στείλει στην Αθήνα μια… ηχηρή αντιπροσωπεία. Κατά τις ίδιες πληροφορίες θα στείλει μια μοίρα γαλλικών Rafale που θα πετάξουν στον ουρανό της Αττικής σε σχηματισμό μαζί με τα αερσκάφη της Πολεμικής μας αεροπορίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, επίσης, η Ελλάδα συζητά και με την κυβέρνηση Μπάιντεν το ενδεχόμενο να βρεθούν στην Ελλάδα και να πετάξουν να αυτά στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου, σμήνος από αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ αλλά ακόμη δεν έχει υπάρξει κάποια εξέλιξη.

Ο Πούτιν και ο πρίγκιπας Κάρολος

Όπως είναι γνωστό την πρόσκληση για την παρέλαση έχει ήδη αρνηθεί ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν, ενώ αρχικά θετικά έχει απαντήσει ο διάδοχος του Βρετανικού θρόνου, πρίγκιπας Κάρολος και η σύζυγός του Καμίλα, δούκισσα της Κορνουάλης.

Υπάρχουν όμως δυο προϋποθέσεις για την παρουσία τους στη χώρα μας τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή.

Αφενός η γενικότερη επιδημιολογική κατάσταση τόσο στην Ελλάδα όσο και στη Βρετανία αλλά κυρίως η κατάσταση της υγείας του πατέρα του Φίλιππου. Ο Δούκας του Εδιμβούργου, πρώην πρίγκιπας της Ελλάδας και της Δανίας νοσηλεύεται εδώ και μερικές ημέρες στο νοσοκομείο και η κατάστασή του είναι μεν σταθερή αλλά λόγω της ηλικίας του (99 ετών) δεν μπορεί να αποκλειστεί τίποτε.

Πηγή: economico.gr