Ο Μάριο Ντράγκι πιθανός διάδοχος του Γενς Στόλτενμπεργκ στο ΝΑΤΟ. Καλό μήνυμα για τις εξελίξεις στο Αιγαίο και στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο

Ο Μάριο Ντράγκι – πρώην επικεφαλής της ΕΚΤ και πρωθυπουργός της Ιταλίας – είναι πολύ πιθανόν να οριστεί νέος Γ.Γ. του ΝΑΤΟ, αντικαθιστώντας το Νορβηγό Γενς Στόλτενμπεργκ, σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσίευσε το “Βήμα της Κυριακής”. Σύμφωνα με το δημοσίευμα:

“Πληροφορίες από ανεξάρτητες ευρωπαϊκές πηγές αναφέρουν ότι βρίσκονται σε εξέλιξη πολιτικές διεργασίες ώστε η ιταλίδα εν αναμονή πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι, αναλαμβάνοντας τα καθήκοντά της να προτείνει τον πρώην ευρωπαίο κεντρικό τραπεζίτη και ακόμη πρωθυπουργό της γειτονικής χώρας Μάριο Ντράγκι για τη θέση του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, προς αυτή την κατεύθυνση κινείται και ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος τις προηγούμενες μέρες παρέθεσε δείπνο στον κ. Ντράγκι στο Παρίσι, μεταδίδοντας ότι θα ασκήσει την επιρροή του στην κυρία Μελόνι.

Πρωταγωνιστής της Δυτικής Συμμαχίας

Η αλήθεια είναι ότι δεν θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια, καθώς η κυρία Μελόνι διατηρεί εξαιρετικές σχέσεις με τον κ. Ντράγκι, τον συμβουλεύεται, τον χρησιμοποιεί ως δίαυλο με την Κομισιόν και μάλιστα πρόκειται να αναθέσει υπουργικά χαρτοφυλάκια σε δύο στελέχη της ιταλικής κεντρικής τράπεζας. Αλλωστε ο Ντράγκι πρωταγωνίστησε στη συγκρότηση της δυτικής συμμαχίας υπέρ της Ουκρανίας με την έναρξη της ρωσικής εισβολής τον περασμένο Φεβρουάριο και σύμφωνα με ορισμένες πηγές υπήρξε ο αρχιτέκτονας των οικονομικών κυρώσεων κατά της Ρωσίας, ιδιαιτέρως της δέσμευσης ρωσικών κεφαλαίων στη Δύση.

Η είδηση, στον βαθμό που επιβεβαιωθεί, έχει ξεχωριστή σημασία για την Ελλάδα. Ο Μάριο Ντράγκι έχει στέρεες αντιλήψεις για τα συμβαίνοντα στο Αιγαίο και στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο και η επαφή με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη είναι σε καλό επίπεδο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr