Υγειονομικός χάρτης

Νέο ρεκόρ κρουσμάτων κορονοϊού στην Θεσσαλονίκη, σταθερά υψηλό επιδημιολογικό φορτίο στην Αττική και οριακή κατάσταση σε συγκεκριμένες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας δείχνει ο σημερινός χάρτης της πανδημίας.

Από τα 841 συνολικά κρούσματα, τα 290 εντοπίστηκαν στην Αττική και τα 197 στην Θεσσαλονίκη όπου καταγράφηκε νέα αρνητικό ρεκόρ.

Ιδιαίτερα επιβαρυμένη παραμένει η κατάσταση και στις Σέρρες, με 35 κρούσματα, ενώ Καστοριά και Κοζάνη παραμένουν στο «κόκκινο» και ο συναγερμός διατηρείται σε Ιωάννινα και Λάρισα.

Αύξηση 40% σε μία εβδομάδα στην Αττική

Όπως είπε ο καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης, τα κρούσματα στην Αττική αυξήθηκαν κατά 40% την τελευταία εβδομάδα, ενώ οι νέοι από 19 έως 40 ετών είναι η ηλικαική ομάδα που μολύνεται πιο εύκολα σε αυτή τη φάση της πανδημίας.

Στα θετικά νέα καταγράφεται η υποχώρηση του επιδημιολογικού φορτίου σε άλλες περιοχές της χώρας, η οποία θα αποτυπωθεί και στον νέο υγειονομικό χάρτη που θα ισχύει από Δευτέρα.

Που αυξάνεται και που μειώνεται το επίπεδο συναγερμού

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας από Δευτέρα μειώνεται το επίπεδο συναγερμού από «πορτοκαλί» σε «κίτρινο» σε 9 περιοχές της χώρας.

Οι 9 περιοχές είναι: ΗράκλειοΚαρδίτσαΖάκυνθοςΚέαΚύθνοςΛέσβοςΜύκονοςΣάμος  και Αχαΐα.

Αντιθέτως, αυξάνεται το επίπεδο συναγερμού στις περιφερειακές ενότητες ‘Αρτας, Έβρου, Ηλείας, Θεσπρωτίας, Καβάλας και Σποράδων, οι οποίες ανεβαίνουν και περνούν στο επίπεδο 2 (επιτήρησης) από το επίπεδο 1 (Ετοιμότητας) που βρίσκονταν – δηλαδή οι περιοχές αυτές από «πράσινες» γίνονται «κίτρινες».

Πηγή: economico.gr