Την προεκλογική καμπάνια του ΣΥΡΙΖΑ αναλαμβάνει ο συγγραφέας, αρθρογράφος και καθηγητής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας Νίκος Μαραντζίδης, σε μία κίνηση που προκάλεσε ιδιαίτερη αίσθηση.

Ο Μαραντζίδης είναι ένας πολύ γνωστός πολιτικός επιστήμονας και αρθρογραφεί σε διάφορα μέσα ενημέρωσης, μεταξύ άλλων και στην “Καθημερινή”. Οι απόψεις του πολλές φορές έχουν προκαλέσει αντιδράσεις από κύκλους της Αριστεράς και αυτό είναι που κάνει την κίνηση του Τσίπρα να τον φέρει κοντά του ακόμα πιο ενδιαφέρουσα, όπως αναφέρει το TheTOC.gr.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει ήδη γνωστά, ο Νίκος Μαραντζίδης θα έχει την ευθύνη σχεδιασμού της προεκλογικής εκστρατείας του Αλέξη Τσίπρα, θα παρακολουθεί τις δημοσκοπήσεις και θα προτείνει τις επόμενες κινήσεις βάσει των στοιχείων που θα αναλύει.

Το μόνο που μένει τώρα είναι να δούμε αν ο γνωστός πολιτικός επιστήμονας μπορέσει να αντιστρέψει την αρνητική κατάσταση που δημιουργήθηκε για τον ΣΥΡΙΖΑ μετά τις εκλογές, αν και με μόλις τέσσερις εβδομάδες μέχρι τις επόμενες κάλπες, ίσως η συγκεκριμένη κίνηση του Αλέξη Τσίπρα αποδειχθεί καθυστερημένη.

Πληροφορίες πάντως αναφέρουν ότι ο κ. Μαραντζίδης ήταν καθόλη τη διάρκεια των τελευταίων μηνών σε ανοιχτή γραμμή με την ηγεσία της Κουμουνδούρου, ως εκ τούτου δεν πρόκειται για κεραυνό εν αιθρία. Από την άλλη, υπάρχουν διαφωνίες εντός του κόμματος για αυτή την επιλογή του Αλέξη Τσίπρα να θέσει τον κ. Μαραντζίδη ιθύνοντα νου της εκστρατείας και συγκεκριμένα από την εσωτερική αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ (την Ομπρέλα).

Τι έγραφε ο Μαραντζίδης την επομένη της εκλογικής συντριβής ΣΥΡΙΖΑ

Βέβαια, μία μέρα μετά την συντριπτική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές, ο Νίκος Μαραντζίδης έγραφε σε άρθρο του ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μοιάζει με… ασπόνδυλο κόμμα, με υπερβολικά αρχηγοκεντρικό χαρακτήρα.

“Ο ΣΥΡΙΖΑ δείχνει ένα ασπόνδυλο κόμμα, χωρίς σαφή προγραμματικό λόγο και με θολή πολιτική ταυτότητα. Επιπλέον έμοιαζε υπερβολικά αρχηγοκεντρικό. Oλα έδειχναν να περιστρέφονται γύρω από τον Τσίπρα” ανέφερε μεταξύ άλλων.

Σε άλλο σημείο του ίδιου άρθρου, ο Νίκος Μαραντζίδης έκανε λόγο για άμεση ανάγκη ανανέωσης της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως το κόμμα έχει αρκετά χαρισματικά άτομα που μπορούν να βγουν μπροστά:

“Επιπλέον, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ανάγκη ανανέωσης της ηγεσίας του, όχι αύριο, αλλά σχετικά σύντομα. Εξάλλου, διαθέτει φρέσκα και χαρισματικά άτομα που μπορούν να παίξουν αυτόν τον ρόλο. Και αυτά τα άτομα είναι ελπίδα για την κοινωνία πρωτίστως, όχι για τον ΣΥΡΙΖΑ απλώς”.

Παράλληλα, ο Νίκος Μαραντζίδης σχολίαζε αρνητικά τον τρόπο με τον οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησε να περάσει το πρόγραμμα του στην κοινωνία:

“Ο προγραμματικός λόγος του ΣΥΡΙΖΑ έδειξε να πάσχει από ασάφεια και μια πρόχειρα κατασκευασμένη, και άρα μη πειστική, στρατηγική κατάκτησης του “μεσαίου χώρου”. Μέσα σε όλα αυτά, η συστηματικότητα και ο επαγγελματισμός έδειξαν να είναι στοιχεία που δεν χαρακτήρισαν την καθημερινή λειτουργία αυτού του κόμματος”.

Πηγή: economico.gr