Η DBRS, ο Οίκος αξιολόγησης με έδρα τον Καναδά, επιβεβαίωσε εκ νέου την πιστοληπτική αξιολόγηση της Ελλάδας στη βαθμίδα BB (high) – μόλις μία βαθμίδα χαμηλότερα από τη λεγόμενη επενδυτική βαθμίδα –  με σταθερό το trend (προοπτικές).

Η DBRS ακολουθεί τις S&P και Fitch σημειώνοντας και αυτή πως δεν ανησυχεί για τις εκλογές στην Ελλάδα φέτος, καθώς αν και η χρονοβόρος εκλογική διαδικασία μπορεί να αποτελέσει πηγή αστάθειας στην αγορά των ελληνικών ομολόγων, ωστόσο το τελικό αποτέλεσμα εκτιμά πως θα είναι η συνέχιση της καλής πορείας της δημοσιονομικής πολιτικής.

Παράλληλα τονίζει πως αν και το γενικότερο μακροοικονομικό σκηνικό στην Ευρώπη φέτος είναι δύσκολο, τα κεφάλαια που εισρέουν στην Ελλάδα από το Ταμείο Ανάκαμψης αναμένεται να συνεχίσουν να στηρίζουν την ανάπτυξη και τις επενδύσεις στη χώρα.

Αυτό το μήνυμα της DBRS είναι σημαντικό καθώς ο οίκος, μαζί με τις S&P και Fitch, βαθμολογούν την Ελλάδα μόλις ένα σκαλοπάτι κάτω από την επενδυτική βαθμίδα. Η   δεύτερη και τελευταία αξιολόγηση της DBRS για την Ελλάδα για το 2023 είναι στις 8 Σεπτεμβρίου.

Πηγή: economico.gr