οίκος Moody's

Σε μία εξέλιξη που δεν την ανέμεναν ούτε οι πιο αισιόδοξοι, ο πιο «σκληρός» Οίκος Αξιολόγησης -όπως πιστοποιείται από το γεγονός ότι είχε «ξεχάσει» την Ελλάδα από τον Μάρτιο του 2019- αναβάθμισε το αξιόχρεο της Ελλάδας κατά μία βαθμίδα, εν μέσω πανδημίας.

«Υπό φυσιολογικές συνθήκες, αυτή η αναβάθμιση θα ήταν διπλή», σχολίασαν αρμόδιες πηγές τη θετική κίνηση της Moody’s, η οποία στη συνοδευτική της έκθεση επικεντρώνεται στις αντοχές της ελληνικής οικονομίας εν μέσω πανδημίας, στις μεταρρυθμιστικές πρωτοβουλίες που «τρέχουν» ακόμα και σε αυτήν τη δύσκολη συγκυρία, όπως ο νέος Πτωχευτικός, καθώς και στις προοπτικές για την επόμενη ημέρα, όπως αυτές ενισχύονται από τους ευρωπαϊκούς πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και του Πολυετούς Δημοσιονομικού Πλαισίου.

Την ίδια ώρα, οι τιμές των ελληνικών ομολόγων κινούνται σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα και είναι ενδεικτικό ότι το 2ετές έπεσε σε αρνητικό επιτόκιο 0,03%!

Η τιμή του 5ετούς κινείται στο 0,075%, του 10ετούς στο 0,773% και τους 15ετούς στο 1,084%.

Σταϊκούρας: «Εξαιρετικά θετική εξέλιξη για την Ελλάδα και την οικονομία της»

«O οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Moody’s αναβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας μας.

Πρόκειται για εξαιρετικά θετική εξέλιξη για την Ελλάδα και την οικονομία της.
Μάλιστα, η αξιολόγηση έγινε σε συνθήκες πρωτοφανούς ύφεσης της παγκόσμιας οικονομίας και των επιμέρους εθνικών οικονομιών, καθώς και υψηλής αβεβαιότητας που η πανδημία έχει επιφέρει.

Η εξέλιξη αυτή συνιστά αποδεικτικό στοιχείο αυξημένης εμπιστοσύνης προς τη χώρα και την Κυβέρνηση, για τη διαχείριση της τρέχουσας κρίσης, τις μεταρρυθμιστικές πρωτοβουλίες της αλλά και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας.

Από την πλευρά μας, συνεχίζουμε την προσπάθεια με πίστη στις δυνάμεις της πατρίδας, σχέδιο, ψυχραιμία και αποφασιστικότητα, για να κάνουμε τη χώρα μας πιο ισχυρή, την οικονομία της πιο παραγωγική και την κοινωνία μας πιο δίκαιη και συνεκτική».

Πηγή: economico.gr