Ο Όμιλος BFF Banking Group – κορυφαίος ευρωπαϊκός πάροχος χρηματοοικονομικών υπηρεσιών για τους προμηθευτές των Εθνικών Συστημάτων Υγείας και της Δημόσιας Διοίκησης στην Ευρώπη – συμμετείχε στο φετινό Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών. Ο κ. Χρήστος Θεοδοσίου, Διευθυντής του Ελληνικού Υποκαταστήματος της BFF έλαβε μέρος στη συζήτηση με θέμα: «Strategies for Financing Growth» η οποία πραγματοποιήθηκε κατά τη δεύτερη ημέρα του Φόρουμ.

Αναφερόμενος στην ελληνική αγορά factoring και στη σημασία των λύσεων factoring, ο κ. Θεοδοσίου υπογράμμισε την ανάγκη για αποτελεσματικά χρηματοδοτικά εργαλεία τα οποία παρέχουν ευελιξία και παράλληλα βοηθούν την αγορά να προσαρμοστεί σε μια νέα πραγματικότητα. Όπως δήλωσε ο κ. Θεοδοσίου, βασικός στόχος της BFF στην Ελλάδα, είναι η παροχή ρευστότητας και ο περιορισμός του ρίσκου, αξιοποιώντας όλο το εύρος των πλεονεκτημάτων που προσφέρει η λύση του factoring χωρίς δικαίωμα αναγωγής, η οποία αποτελεί την κορυφαία υπηρεσία που προσφέρει η εταιρεία ύστερα από 35 χρόνια δραστηριότητας στην αγορά.

Ο κ. Θεοδοσίου ανέφερε ότι η πανδημία συνεχίζει να αποτελεί σημαντική πρόκληση σε παγκόσμιο επίπεδο, με αντίκτυπο σε διάφορες αγορές της Ελλάδας. Ως αποτέλεσμα, ο μέσος χρόνος αποπληρωμής και οι ληξιπρόθεσμες οφειλές από τον δημόσιο τομέα αυξάνονται. Σύμφωνα με τον κ. Θεοδοσίου, οι υπηρεσίες factoring διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο στην ανάκαμψη της αγοράς, συνεισφέροντας ουσιαστικά στην δημιουργία θετικών ρυθμών ανάπτυξης, καθώς με το factoring οι επιχειρήσεις δεν επιβαρύνονται με νέο χρέος, αλλά στην ουσία αξιοποιούν ίδια μέσα για να δημιουργήσουν ρευστότητα.

Η ζήτηση για εξειδικευμένες χρηματοδοτικές λύσεις όπως το factoring είναι σε άνοδο στην Ελλάδα ανέφερε ο κ. Θεοδοσίου. Επικαλούμενος στοιχεία της Ελληνικής Ένωσης Factoring, επεσήμανε ότι η αγορά factoring στην Ελλάδα κατέγραψε ανάπτυξη της τάξεως του 22% το 2021, ενώ η διείσδυση των εν λόγω υπηρεσιών στην αγορά ανήλθε στο 9,7% προσεγγίζοντας περισσότερο από ποτέ τον αντίστοιχο ευρωπαϊκό μέσο όρο ο οποίος κυμαίνεται στο 11%. Σύμφωνα με τον κ. Θεοδοσίου, το γεγονός ότι η Ελλάδα έχει έναν από τους υψηλότερους δείκτες DSO μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών, σε συνδυασμό με τη σταδιακή μείωση των μεταχρονολογημένων επιταγών, αποτελούν παράγοντες που θα συνεισφέρουν σημαντικά στη σύγκλιση προς τον μέσο όρο της ΕΕ ή ακόμα και στην υπέρβασή του.

Όπως επεσήμανε ο κ. Θεοδοσίου, η BFF έχει αναπτύξει ένα χαρτοφυλάκιο υπηρεσιών και λύσεων, ειδικά σχεδιασμένο ώστε να προσαρμόζεται στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά μιας αγοράς όπως αυτή της Ελλάδας. Συγκεκριμένα, οι υπηρεσίες της BFF εστιάζουν στο να βοηθήσουν το ΕΣΥ και τον δημόσιο τομέα να υπερκεράσουν δυσκολίες που δημιουργούνται ως αποτέλεσμα της νομοθεσίας για το clawback. Σύμφωνα με τον κ. Θεοδοσίου, μέσω του υποκαταστήματός της στην Αθήνα, η BFF είναι σε θέση να αναπτύξει περαιτέρω τις υπηρεσίες factoring που παρέχει, ώστε να δημιουργήσει αξία και αποτελεσματικότητα στην διαδικασία διαχείρισης ρευστότητας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr