Η κατασκευή της νέας παραγωγικής μονάδας της Polipak, θυγατρικής του Ομίλου Σαράντη στην Πολωνία, ολοκληρώθηκε, ενώ πραγματοποιήθηκε η μετεγκατάσταση στις νέες εγκαταστάσεις. Το νέο, 24.000 τετραγωνικών μέτρων, τεχνολογικά προηγμένο εργοστάσιο παραγωγής περιλαμβάνει εκσυγχρονισμένο μηχανολογικό εξοπλισμό, αναβαθμισμένο R&D και εφαρμόζει αυτοματοποιημένες διαδικασίες παραγωγής οδηγώντας στην παραγωγή φιλικότερων προς το περιβάλλον προϊόντων και σε αυξημένη ενεργειακή απόδοση.

Οι νέοι χώροι παραγωγής είναι πλήρως αυτοματοποιημένοι και εξοπλισμένοι με ρομποτικά συστήματα και αυτόνομα περονοφόρα ανυψωτικά μηχανήματα, έναν προηγμένο κεντρικό τροφοδότη και μία γραμμή κλιμακωτής παραγωγής ανακυκλωμένου κόκκου, ενώ το τελικό προϊόν είναι βελτιωμένο από άποψη οικολογικού προφίλ, ανθεκτικότητας και λειτουργικότητας.

Η δέσμευση του Ομίλου πίσω από την εξασφάλιση υψηλής ποιότητας, καινοτομίας, και την εφαρμογή περιβαλλοντικά και κοινωνικά υπεύθυνων πρακτικών υιοθετείται και σε όλη τη λειτουργική δραστηριότητα της Polipak.

Η Polipak ακολουθεί την προσέγγιση του Ενοποιημένου Συστήματος Διαχείρισης καθώς είναι πιστοποιημένη με το Πρότυπο ISO 45001 για τη Διαχείριση Υγιεινής & Ασφάλειας στην Εργασία, το Πρότυπο ISO 14001 για την Περιβαλλοντική Διαχείριση, το Πρότυπο ISO 9001 για τη Διαχείριση Ποιότητας και το Πρότυπο BRC Global Standard for Consumer Products, ενώ διαθέτει επίσης την πιστοποίηση Blue Angel (Γερμανική περιβαλλοντική πιστοποίηση που πιστοποιεί την υψηλή συμμετοχή ανακυκλωμένου πλαστικού), καθιστώντας την μία από τις πρωτοπόρους στην παραγωγή σακουλών απορριμμάτων με περιβαλλοντικά και κοινωνικά υπεύθυνο προσανατολισμό.

Η συμβολή της Polipak στον Όμιλο είναι πολύ σημαντική καθώς υποστηρίζει αφενός τη στρατηγική του Ομίλου για βιώσιμη παραγωγή και κατανάλωση μέσω φιλικών προς το περιβάλλον μεθόδων παραγωγής και προϊόντων που διακρίνονται για την υψηλή ποιότητα και την αντοχή τους και αφετέρου προσφέρει λειτουργική αποτελεσματικότητα.

Η επένδυση αυτή θα έχει επίσης, μακροπρόθεσμο θετικό αντίκτυπο στο περιβάλλον και στην κοινωνία, ενώ συμβάλλει στη συστηματική αλλαγή προς την κυκλική οικονομία, οδηγώντας σε ένα πιο πράσινο μέλλον όσον αφορά την παραγωγή. Στόχος του Ομίλου είναι να δημιουργήσει θετικό αντίκτυπο στην καθημερινότητα των ανθρώπων μέσω της υπεύθυνης λειτουργίας του και μέσω πρωτοβουλιών που συμβάλλουν σε ένα καλύτερο αύριο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr