Δραματική εξέλιξη φαίνεται ότι παίρνει η υπόθεση των παρακολουθήσεων από την ΕΥΠ, καθώς κατατέθηκε η πρώτη μήνυση πολιτικού προσώπου κατά διοικητή της Υπηρεσίας, μετά τις σχετικές αποκαλύψεις στο πλαίσιο των εργασιών της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής.

Συγκεκριμένα, ο πρώην επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ και πρώην υφυπουργός Οικονομίας επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, Στέργιος Πιτσιόρλας, προχώρησε στην κατάθεση μήνυσης κατά του πρώην διοικητή της ΕΥΠ, Γιάννη Ρουμπάτη, για την υπόθεση της παρακολούθησής του από την υπηρεσία, όταν ήταν διοικητής του ταμείου, αλλά και για μικρό διάστημα αφότου ορκίστηκε υφυπουργός.

Σε δήλωσή του ο Σ. Πιτσιόρλας ανέφερε ότι «σήμερα (σ.σ. Δευτέρα) το πρωί, όπως είχα προαναγγείλει, δια του εκπροσώπου μου καθηγητή κ. Χρήστου Μυλωνόπουλου κατέθεσα μήνυση κατά του πρώην διοικητή της ΕΥΠ κ. Ρουμπάτη για όσα είπε και έπραξε εναντίον μου». Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Ρουμπάτης στην Επιτροπή της Βουλής φέρεται να δήλωσε ότι ενημέρωσε τον τότε πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, για την υπόθεση.

Συγκεκριμένα, σε διευκρινιστική δήλωσή του, ο πρώην επικεφαλής της ΕΥΠ ανέφερε ότι στην κατάθεσή του «μίλησα για κεφάλαια από εκπεσόντα ηγέτη χώρας του Κόλπου, τα οποία διαχειρίζονταν στην Ελλάδα για λογαριασμό του Λιβανέζοι και Σύροι υπήκοοι. Το 2013 η Αρχή για το Ξέπλυμα Χρήματος είχε ενημερώσει την ΕΥΠ για μεγάλα ποσά που οι ίδιοι άνθρωποι διακινούσαν για την αγορά μεγαλων εκτάσεων στην Ελλάδα».

Στο πλαίσιο της Εξεταστικής Επιτροπής, ο κ. Ρουμπάτης φέρεται να είπε ότι η παρακολούθηση των προσώπων αυτών οδήγησε σε παρακολούθηση και του κ. Πιτσιόρλα, ο οποίος τότε ήταν επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ, το οποίο και διαχειριζόταν τις αγοραπωλησίες δημόσιας περιουσίας, προσθέτοντας, στην μετέπειτα δήλωσή του ότι «ενημέρωσα τον Αλέξη Τσίπρα στην αρχή του 2016, μου είπε να προχωρήσω κανονικά και αν χρειαστεί, να στείλω τα στοιχεία που θα προκύψουν στη Δικαιοσύνη. Τόνισα επίσης ότι ποτέ δεν επανήλθα γιατί είχα όλες τις απαραίτητες οδηγίες για να πράξω τα νόμιμα».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr