Μαραντόνα L'Equipe

Με ένα πρωτοφανές ξέσπασμα του κόσμους στους δρόμους της Αργεντινής, αλλά και στην Νάπολι, γράφεται ο μεγάλος αποχαιρετισμός προς τον Ντιέγκο Μαραντόνα – τον θρύλο του παγκόσμιου ποδοσφαίρου που έφυγε χθες από την ζωή.

L’Equipe: Ο Θεός είναι νεκρός

“Ο Θεός είναι νεκρός”, είναι το πρωτοσέλιδο της L’ Equipe , που προς τιμήν του Pibe de Oro άλλαξε , για πρώτη φορά στην ιστορία της, και το χρώμα στα γράμματα του τίτλου της: Αντί για το κλασσικό κόκκινο, ο τίτλος της εφημερίδας έχει γαλάζια γράμματα με άσπρο πλαίσιο – τα χρώματα, δηλαδή, της Εθνικής Αργεντινής.

Η φωτογραφία του Ντιέγκο Μαραντόνα στο πρωτοσέλιδο, είναι επίσης από αγώνα της “Μπιάνκο Σελέστε”.

Η Αργεντινή ολόκληρη άλλωστε βρίσκεται, κυριολεκτικά, από χθες στους δρόμους πενθώντας τον εθνικό της «Θεό» – τον Ντιέγκο Μαραντόνα, που φεύγει ως σύμβολο λατρείας το οποίο υπερβαίνει το ποδοσφαιρικό και αθλητικό στερέωμα.

Ο κόσμος στους δρόμους στο Μπουένος Αιρες

Οι εικόνες στην Αργεντινή, αλλά και στην Νάπολι της Ιταλίας όπου ο Μαραντόνα έγραψε ένα από τα χρυσά κεφάλαια της καριέρας του, δεν έχουν προηγούμενο.

Στο Μπουένος Άιρες μόλις έγινε γνωστός ο θάνατός του χιλιάδες κόσμου συγκεντρώθηκαν γύρω από τον Οβελίσκο. Οπαδοί με φανέλες της εθνικής, σημαίες και κασκόλ, τραγουδούσαν για τον μεγάλο Ντιέγκο.

Στους δρόμους, χιλιάδες κόσμου οι πολίτες περίμεναν την πομπή που μετέφερε τη σορό του Ντιέγκο για να φωνάξουν δυνατά «Σε ευχαριστούμε Ντιέγκο» και να χαιρετίσουν το ίνδαλμά τους.

Στο γήπεδο Μπομπονέρα της Μπόκα Τζούνιορς, έμειναν όλα τα φώτα σβηστά την νύχτα, με εξαίρεση το φως στη θέση που είχε ο Μαραντόνα στην εξέδρα των επισήμων.

Λαϊκό προσκύνημα στην Casa Rosada

Η σορός του έχει τεθεί από το πρωί σε λαϊκό προσκήνυμα στην Casa Rosada, την έδρα της κυβέρνησης, όπου συρρέουν πλήρη κλαίγοντας κι ο κόσμος στέκεται στην ουρά επί ώρες για το τελευταίο αντίο.

Ολη η Αργεντινή έχει κηρυχθεί από χθες σε τριήμερο πένθος. Η κηδεία του θα γίνει στο ίδιο παρεκκλήσι, όπου είχε γίνει και πριν από δέκα χρόνια η κηδεία του πρώην προέδρου της χώρας Νέστορ Κίρχνερ.

Νάπολι: Το “Σαν Πάολο” μετονομάζεται σε “Ντιέγκο Μαραντόνα”

Στην Νάπολι, ο κόσμος βγήκε επίσης στους δρόμους αγνοώντας τα μέτρα για τον κορονοϊό, και χιλιάδες άνθρωποι αφήνουν από χθες ένα κερί κι ένα λουλούδι στο κτίριο με το τεράστιο γκράφιτι του Ντιέγκο Μαραντόνα.

Το γήπεδο της Νάπολι, το «Σαν Πάολο», έμεινε όλη νύχτα με τα φώτα αναμμένα και, πλέον, θα μετονομαστεί σε «Γήπεδο Ντιέγκο Μαραντόνα» ως ελάχιστος φόρος τιμής στον άνθρωπο που άλλαξε την ιστορία μιας ολόκληρης πόλης.

Πηγή: economico.gr