Ντέρμπι Αχτσιόγλου - Κασσελάκη δείχνει η πρώτη δημοσκόπηση
Στέφανος Κασσελάκης και έφη Αχτσι’ογλου σε ωραία ατμόσφαιρα

Ο ΣΥΡΙΖΑ απέκτησε ισχυρό “δελφίνο”. Η πρώτη δημοσκόπηση για τις εσωκομματικές εκλογές, που διεξάγονται την προσεχή Κυριακή εμφανίζει ντέρμπι μεταξύ Εφης Αχτσιόγλου και Στέφανου Κασσελάκη – όσο και αν είναι παρακινδυνευμένη μια μέτρηση της κοινής γνώμης για τέτοιου είδους εκλογικές αναμετρήσεις.

  • Στη δημοσκόπηση της Metron Analysis, την οποία παρουσίασε το MEGA, ενώ η Εφη Αχτσιόγλου προηγείται  μεταξύ των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, ο Στέφανος Κασσελάκης φαίνεται να αποκτά προβάδισμα σε όσους δηλώνουν ότι θα προσέλθουν για να ψηφίσουν.

Συγκεκριμένα, στο σύνολο των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, ηΈφη Αχτσιόγλου προηγείται με 41%, έναντι 35% του Στέφανου Κασσελάκη. Ακολουθεί ο Ν. Παππάς με 8%, ο Ευ. Τσακαλώτος με 7% και ο Στ. Τζουμάκας με 1%.

Όσοι δήλωσαν ότι θα πάνε «σίγουρα ή πιθανόν»

Ωστόσο, το στοιχείο του ντέρμπι αναδεικνύεται αναφορικά με την προτίμηση όσων δήλωσαν ότι θα πάνε «σίγουρα ή πιθανόν» να ψηφίσουν, ο Στέφανος Κασσελάκης καταγράφει το 39%, με την Εφη Αχτσιόγλου να συγκεντρώνει 31%. Ακολουθεί ο Ευκλείδης Τσακαλώτος με 13%, ενώ Στέφανος Τζουμάκας και Νίκος Παππάς συγκεντρώνουν ποσοστό 3%.

Στο σύνολο των ψηφοφόρων (που αποτελεί ένδειξη για την απήχηση Κασσελάκη στο κοινό) προηγείται η Εφη Αχτσιόγλου με 35%, έναντι 19% του Στ. Κασσελάκη. Ακολουθεί ο Ευκλείδης Τσακαλώτος με 12%, ο Ν. Παππάς με 4% και τελευταίος ο Στ. Τζουμάκας με 3%.

Η πρώτη δημοσκόπηση για τις εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ-1

Το σενάριο του Β’ Γύρου

Στην περίπτωση που οι εκλογές οδηγηθούν σε δεύτερο γύρο, στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ η Εφη Αχτσιόγλου συγκεντρώνει ποσοστό 52% έναντι 39% του Στέφανου Κασσελάκη.

Ωστόσο, στους ψηφοφόρους που θα πάνε σίγουρα να ψηφίσουν ο Στ. Κασσελάκης προηγείται οριακά με 45% έναντι 44% της Εφης Αχτσιόγλου.

Στο σύνολο των ερωτηθέντων, πάντως, η Εφη Αχτσιόγλου συγκεντρώνει 52%, έναντι 26% του Στέφανου Κασσελάκη.

Η πρώτη δημοσκόπηση για τις εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ-2

Αξίζει να σημειωθεί πως στο ερώτημα «Ποιος μπορεί να κερδίσει τον Μητσοτάκη» προηγείται ο Στέφανος Κασσελάκης (40%) και ακολουθεί η Εφη Αχτσιόγλου (33%).

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr