ΣΥΡΙΖΑ ένταση

Για “τυφλή και αντικοινωνική αντιπολίτευση” κατηγορούν το ΣΥΡΙΖΑ πηγές προσκείμενες στο Μαξίμου. Και στοχεύουν “την λαϊκιστική και άκρως επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία επιλογή του Αλέξη Τσίπρα να παρακινεί σε μαζικές συγκεντρώσεις τους πολίτες, εν μέσω της πρωτοφανούς πανδημίας που μαστίζει τη χώρα ενώ ταυτοχρόνως  σπέρνει – για μία ακόμη φορά – το σαράκι της διχόνοιας στην καταταλαιπωρημένη κοινωνία”

Έτσι οι συνεργάτες του πρωθυπουργού  προετοιμάζονται για τη μετωπική σύγκρουση Μητσοτάκη – Τσίπρα την Παρασκευή στη Βουλή, με τον πρωθυπουργό να προσέρχεται αποφασισμένος να “ξεκαθαρίσει μια και καλή” τους λογαριασμούς του “με όσους επιχειρούν να σπείρουν το μίσος και το διχασμό στην κοινωνία για να καλύψουν το δικό τους αδιέξοδο, όπως έκαναν και στο παρελθόν”

Η “ανεύθυνη και επικίνδυνη πολιτική του Τσίπρα” 

Πολιτικά για τη Νέα Δημοκρατία θα ήταν ευτυχές γεγονός η αδυναμία της Κουμουνδούρου και προσωπικά του κ. Αλέξη Τσίπρα να ασκήσει υπεύθυνη αντιπολίτευση – ως κόμμα που πολύ πρόσφατα κλήθηκε να διαχειριστεί δύσκολες κυβερνητικές ευθύνες – αν η τακτική του ΣΥΡΙΖΑ δεν συνιστούσε, όπως λένε, «βόμβα» στα θεμέλια μιας χώρας που προσπαθεί με νύχια και με δόντια να σταθεί όρθια από την επέλαση της πανδημίας και των μεταλλάξεών της.

  • Ωστόσο, υποστηρίζουν, “η συγκυρία την οποία επιλέγει για να αξιοποιήσει με τον πλέον ακραίο τρόπο ένα απολύτως καταδικαστέο περιστατικό, όπως αυτό του βίαιου ξυλοδαρμού πολίτη από αστυνομικό, για να υποδαυλίσει τη δημιουργία ενός κύματος νέο-αγανακτισμένων, αποδεικνύει ότι δεν ορρωδεί προ ουδενός”.

Χθες, με τα κρούσματα “κυριολεκτικά στον θεό”, η νεολαία του καλούσε τον κόσμο σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας. Και αυτό μαζί με ανώνυμες “ομάδες” των social media που “αντιστέκονται” στο lockdown.

Ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει το αφήγημά του στην ένταση

Άλλωστε, όπως σημειώνουν παρατηρητές, “είναι η δεύτερη φορά μέσα σε ελάχιστες μέρες, που η αξιωματική αντιπολίτευση αποδεικνύει ότι – ελλείψει πολιτικού λόγου – στηρίζει το αφήγημά της στην ένταξη. Το ανέδειξε με την υπόθεση Κουφοντίνα, την στήριξη της κατάληψης του ΑΠΘ, το απέδειξε και με τη Νέα Σμύρνη”.

Το γεγονός, υποστηρίζουν, πως οι συγχρωτισμοί που γίνονται στις συγκεντρώσεις δύναται να αποτελέσουν εστία μετάδοσης ουδόλως απασχολεί την ηγεσία της Κουμουνδούρου. Άλλωστε ο Αλέξης Τσίπρας έχει δηλώσει ότι «δέχεται το ρίσκο» διευκρινίζοντας εκ των υστέρων ότι δέχεται «πως υπάρχει ρίσκο».

Μέσα σε αυτό το φόντο, και με τη σκηνή του ματωμένου από ομάδα κουκουλοφόρων αστυνομικού στην άσφαλτο να προκαλεί αποτροπιασμό, ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης, αφού «φωτογράφισε» τον ΣΥΡΙΖΑ για τις ευθύνες του, έσπευσε να εγγυηθεί προσωπικά την ασφάλεια και την ευημερία των πολιτών.

Κίνηση υψηλού συμβολισμού αλλά και ουσίας η συνάντηση με τον Αλιβιζάτο

Λίγες ώρες νωρίτερα, ωστόσο, είχε κάνει μία ακόμα κίνηση υψηλού συμβολισμού αλλά και ουσίας : Κάλεσε στο Μέγαρο Μαξίμου τον καθηγητή κ. Αλιβιζάτο, ο οποίος με αφορμή τον βίαιο ξυλοδαρμό πολίτη από αστυνομικό, είχε δηλώσει το πρωί ότι η Επιτροπή της οποίας προϊστατο, έχει παύσει από έτους και πλέον να υπάρχει» επειδή δεν υπήρξε «κανένα ενδιαφέρον από πλευράς των αρμόδιων κρατικών αρχών να συνεχίσει το έργο της…»

Κυβερνητικές πηγές υπενθύμιζαν ότι με απόφαση αυτής της Κυβέρνησης το Νοέμβριο του 2019. συγκροτήθηκε η Επιτροπή Αλιβιζάτου που μελέτησε 20 φακέλους περιστατικών και παρέδωσε το πόρισμά της τον Μάιο με περιστατικά που αφορούσαν την περίοδο 2017-2018, δηλαδή πριν τη σημερινή κυβέρνηση.

Διατυπώθηκαν προτάσεις σε αυτό το πόρισμα από τις οποίες οι περισσότερες – οι 7 στις 9,- έχουν ήδη υιοθετηθεί και προχωρούν.

Επίσης, ήταν με νόμο αυτής της Κυβέρνησης που τέθηκε ένα νέο νομοθετικό πλαίσιο για την διερεύνηση φαινομένων αυθαιρεσίας στα Σώματα Ασφαλείας.

Επιπλέον, έχει οριστεί ο Συνήγορος του Πολίτη, ως εθνικός μηχανισμός, που διερευνά τέτοια φαινόμενα με αρμοδιότητα να συλλέγει, να αξιολογεί, να καταγράφει τα στοιχεία και να προωθεί καταγγελίες. Με αυτό το μηχανισμό θα γίνει και αυτή η έρευνα.

Ο πρωθυπουργός στηρίζει τον Χρυσοχοϊδη

Ο κ Μητσοτάκης στηρίζει τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη ο οποίος έχει χειριστεί με αποτελεσματικότητα και επάρκεια πολλές δύσκολες και κρίσιμες υποθέσεις.

Από την άλλη πλευρά, θέλει να δώσει το στίγμα στην κοινωνία ότι εκτός από τον νόμο και την τάξη, τα οποία εγγυάται η κυβέρνησή του, η κεντροδεξιά παράταξη στέκεται απέναντι στην αστυνομική βία που θολώνει την εικόνα της ΕΛΑΣ και αδικεί τον δύσκολο και συχνά ηρωϊκό αγώνα των αστυνομικών υπέρ της ασφάλειας των πολιτών.

Ο Τσίπρας θα λάβει τις απαντήσεις του

«Είδαμε εικόνες βίας που δεν προέρχονταν από την πλευρά της Αστυνομίας η οποία δέχθηκε επίθεση με καπνογόνα, ρόπαλα και πέτρες με αποτέλεσμα να δούμε, ένα νέο παιδί, έναν αστυνομικό αιμόφυρτο στο δρόμο», λένε πηγές της Νέας Δημοκρατίας. Και συνεχίζουν:

Ο κ. Τσίπρας κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση προς τον Πρωθυπουργό για «πογκρόμ βίας και αυταρχισμού σε οικογένειες και νέους ανθρώπους», όπως ισχυρίζεται. Θα λάβει στη Βουλή από τον Πρωθυπουργό τις απαντήσεις του.

Προφανώς, η εικόνα στη Νέα Σμύρνη την Κυριακή ήταν ενοχλητική για όλους και η υπόθεση διερευνάται», σημείωναν αργά χθες το βράδυ κυβερνητικές πηγές, δίνοντας το στίγμα όσων πρόκειται να ακουστούν την Παρασκευή, στην απάντηση που θα δώσει ο πρωθυπουργός στην ερώτηση του κ. Τσίπρα για τα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη.

Πηγή: economico.gr