Σε «damage control» έχει επιδοθεί ο ΣΥΡΙΖΑ μετά το επικοινωνιακό «βατερλό» της Τρίτης που προκάλεσε η δήλωση του βουλευτή του κόμματος, Θοδωρή Δρίτσα, ότι «κανείς δεν έχει τρομοκρατηθεί από τη 17 Νοέμβρη. Αντίθετα ο ελληνικός λαός έχει τρομοκρατηθεί από πάρα πολλές άλλες πολιτικές».

Διευκρινίσεις Δρίτσα

Ο ίδιος ο Θ. Δρίτσας, μόλις άρχισαν οι πολλές και σφοδρές αντιδράσεις από τη δήλωσή του στον ρ/σ «Κανάλι 1» του Πειραιά -την οποία έκανε χειρότερη, λέγοντας ότι «για κάποιους λόγους τους οποίους ο καθένας μπορεί να αξιολογήσει όπως θέλει, τα περισσότερα θύματα της δράσης της “17 Νοέμβρη”, είτε εκδότες είτε πολιτικά πρόσωπα είτε οτιδήποτε άλλο -αν και ο Μπακογιάννης δεν μπορεί να χαρακτηριστεί δεξιός- ανήκαν σε αυτή την πολιτική παράταξη, επομένως μπορώ να καταλάβω έναν θυμό, μια αγανάκτηση…»- επιχείρησε να απαλύνει τις εντυπώσεις, διευκρινίζοντας ότι «είναι αυτονόητο πως η αναφορά μου ότι “κανείς δεν τρομοκρατήθηκε από τη 17Ν”, αναφερόταν στην ελληνική Δημοκρατία, τους δημοκρατικούς πολίτες και τις αξίες του κράτους δικαίου, τις οποίες δεν σεβάστηκαν οι τρομοκράτες. Η τρομοκρατία απέτυχε, το κράτος δικαίου επικράτησε, αν και πλήρωσε βαρύ φόρο τιμής με αίμα».

«Ατυχής η δήλωση»

Τελικά, μια μέρα μετά, ο ΣΥΡΙΖΑ -ως κόμμα- τοποθετήθηκε επί του ζητήματος και «άδειασε» μεγαλοπρεπώς τον Θ. Δρίτσας, λέγοντας ότι «η χθεσινή δήλωση του Θοδωρή Δρίτσα ήταν ατυχής. Δεν εκφράζει ούτε τον ΣΥΡΙΖΑ ούτε τον ίδιο. Το ξεκαθάρισε άλλωστε αμέσως με διευκρινιστική του δήλωση χωρίς περιστροφές. Την αριστερά και την προοδευτική παράταξη τις χωρίζει ιδεολογική και αξιακή άβυσσος με τη τρομοκρατία. Γιατί για εμάς υπέρτατη αξία είναι η ανθρώπινη ζωή. Και σε αυτό δεν χωράει δεύτερη κουβέντα», ωστόσο, στην Κουμουνδούρου είναι εμφανές ότι επικρατεί εκνευρισμός, τόσο γιατί ο θόρυβος από τη δήλωση του βουλευτή «θάμπωσε» την εικόνα της παρουσίασης του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ για το ΕΣΥ, όσο και γιατί ήταν «εκτός θεσμικής γραμμής» που το κόμμα ακολουθεί για την υπόθεση Κουφοντίνα.

Ανησυχία για… συνέχεια

Πληροφορίες αναφέρουν ότι με την ανακοίνωση αυτή ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να βάλει τέλος στη συζήτηση και να θεωρηθεί το θέμα ως λήξαν, ωστόσο, υπάρχει ανησυχία στην Κουμουνδούρου, μήπως μέσα στο επόμενο διάστημα -ιδίως αν υπάρξουν αρνητικές εξελίξεις σχετικά με την πορεία της υγείας του Δ. Κουφοντίνα- έλθουν και παρόμοιες δηλώσεις από άλλα στελέχη, κάτι που θα επιτρέψει στην κυβέρνηση να συνδέσει το κόμμα με την τρομοκρατία ή, εν πάση περιπτώσει να παρουσιάσει στελέχη του ως συμπαθώντες την τρομοκρατία.

Πηγή: economico.gr