ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώσεις

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αγνοεί απλώς τους κανόνες ασφάλειας – προκαλεί και το κοινό αίσθημα αφού προηγουμένως «έσπασε» την απαγόρευση των συναθροίσεων: Ο βουλευτής του κόμματος και τομεάρχης Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης υποστήριξε ότι υγειονομική βόμβα δεν είναι οι διαδηλώσεις, αλλά οι 6.000 αστυνομικοί που αναπτύχθηκαν στην Αθήνα για την τήρηση των μέτρων στην επέτειο του Πολυτεχνείου.

«Πληροφορούμαστε ότι πριν από λίγη ώρα στο κέντρο της Αθήνας έγιναν επεισόδια», δήλωσε ο Αλέξης Χαρίτσης. «Η αστυνομία επιτέθηκε σε μια ειρηνική συγκέντρωση μελών και στελεχών του ΚΚΕ. Ζητάμε από την Κυβέρνηση και την αστυνομία να σταματήσουν να επενδύουν στην όξυνση της έντασης.

Απαιτούμε να αφεθούν ελεύθεροι οι προσαχθέντες. Μάλιστα γίνεται λόγος ακόμα για προπηλακισμό βουλευτών του ΚΚΕ».

«Όλες οι εκδηλώσεις», πρόσθεσε, «που έλαβαν χώρα από σήμερα το πρωί από τον ΣΥΡΙΖΑ,  το ΚΚΕ και το ΜεΡΑ25 είναι εκδηλώσεις στις οποίες υπήρξε τήρηση όλων των υγειονομικών κανόνων.

Αυτή τη στιγμή υγειονομική βόμβα στο κέντρο της Αθήνας δυστυχώς αποτελεί το γεγονός ότι έχουν μεταφερθεί 6000 αστυνομικοί από όλη την Ελλάδα με εντολή του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της Κυβέρνησης.

Αυτό είναι το πρόβλημα αυτή τη στιγμή, αυτή είναι η υγειονομική βόμβα και όχι ειρηνικές, περιφρουρημένες συγκεντρώσεις, οι οποίες τηρούν όλα τα μέτρα υγειονομικής προστασίας».

Πηγή: economico.gr