Με το βασικό μήνυμα «Μαζί ανοίγουμε δρόμους» ξεκίνησε σήμερα Τετάρτη 15 Ιουνίου η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση του ΣΕΒ στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος». Κατά τις αρχαιρεσίες που πραγματοποιήθηκαν ανανεώθηκε η εμπιστοσύνη στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΒ. Η εγχώρια βιομηχανία φαρμάκου εκπροσωπείται εκ νέου στο Διοικητικό Συμβούλιο από τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας, Θεόδωρο Τρύφων.

Η προώθηση των αναπτυξιακών αιτημάτων του κλάδου, η υλοποίηση του δυναμικού επενδυτικού πλάνου, η διαμόρφωση μιας ολιστικής φιλοεπενδυτικής πολιτικής και η άρση των επενδυτικών αντικινήτρων για τη φαρμακοβιομηχανία βρίσκονται ψηλά στην ατζέντα του κ.Τρύφων.

Ο ίδιος δίνοντας το στίγμα της θητείας του δήλωσε:

«Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή που εκλέχθηκα μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΕΒ.  Οι προκλήσεις που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι βιομηχανίες και οι επιχειρήσεις της χώρας μας είναι σημαντικές, εξαιτίας της μεγάλης αβεβαιότητας στις αγορές και του αυξανόμενου πληθωρισμού. Η αντιμετώπιση των προβλημάτων που συνεπάγεται η κρίση που έχει ξεσπάσει και η ανάγκη προσαρμογής στον ψηφιακό μετασχηματισμό και την πράσινη μετάβαση αποτελούν βασικές προτεραιότητες. Παράλληλα, η ορθή αξιοποίηση των κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης προς όφελος της ελληνικής παραγωγής οδηγεί σε σταθερούς και βιώσιμους ρυθμούς ανάπτυξης. Ο δρόμος για την ανάπτυξη της οικονομίας περνά μέσα από την ελληνική βιομηχανία και παραγωγή. Παράγουμε ως χώρα για να μειωθεί το δυσθεώρητο έλλειμμα εμπορικού ισοζυγίου. Στόχος μας, η βιομηχανία να φθάσει στο 15% του ΑΕΠ την επόμενη οκταετία.

Ο ΣΕΒ συνεχώς αναπτύσσεται και προσαρμόζεται στις σύγχρονες ανάγκες της κοινωνίας. Έτσι, η διασύνδεση της πανεπιστημιακής κοινότητας με την αγορά εργασίας και των επιχειρήσεων με τα πανεπιστημιακά ιδρύματα και τους ερευνητικούς φορείς, δημιουργεί τις απαραίτητες προϋποθέσεις για την προώθηση της καινοτομίας. Εν κατακλείδι, η πορεία της ελληνικής βιομηχανίας χαρακτηρίζεται από το τρίπτυχο: Ψηφιακός μετασχηματισμός, καινοτομία και πράσινη μετάβαση».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr