Τραμπ Εσπερ

Με το αγαπημένο του μέσο, το Twitter ο απερχόμενος Πρόεδρος Ντόναλντ Τράμπ απέλυσε απόψε τον υπουργό  Εθνικής Άμυνας Μαρκ Εσπερ, τον οποίο ευχαρίστησε για τις υπηρεσίες του.

Μάλιστα ο κ. Τράμπ ανακοίνωσε και τον αντικαταστάτη του κ. Εσπερ. Νέος υπουργός Εθνικής Άμυνας ορίζεται ο κ. Κρίστοφερ Μίλλερ, οποίος σύμφωνα με τον κ. Τράμπ θα κάνει «μία θαυμάσια δουλειά».

«Ο Μάρκ Εσπερ τελείωσε. Είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι χρέη υπουργού Αμυνας θα εκτελεί από αυτή την ώρα ο Κρίστοφερ Μίλερ, ο αξιοσέβαστος επικεφαλής του Εθνικού Κέντρου Αντιτρομοκρατίας» έγραψε στο twitter o απερχόμενος Αμερικανός Πρόεδρος.

Ο κ. Μίλλερ ήταν μέχρι σήμερα επικεφαλής της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας σε εθνικό επίπεδο και ο διορισμός του είχε εγκριθεί ομόφωνα από τη Γερουσία.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την αμερικανική πρωτεύουσα ο κ. Εσπερ είχε εκφράσει, πριν λίγες ημέρες, την πρόθεση του να παραιτηθεί αλλά είχε παραμείνει στη θέση του μετά τις παραινέσεις των συμβούλων του.

Πάντως τα σχόλια μετά το tweet του απερχόμενου πρόεδρου των ΗΠΑ, δείχνουν ότι η αμερικανική κοινωνία είναι βαθιά διχασμένη και θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια από τη νέα διοίκηση Μπάιντεν ώστε να γεφυρωθεί αυτό το χάσμα.

Πηγή: economico.gr