Οκτώ ημέρες μετά τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ, ο Ντόναλντ Τραμπ δείχνει αποφασισμένος να τραβήξει το σχοινί όσο περισσότερο μπορεί.

Αγωγή και στο Μίσιγκαν

Έτσι, η ομάδα της προεκλογικής του εκστρατείας ανακοίνωσε ότι θα καταθέσει αγωγή στο Μίσιγκαν ζητώντας τη μη επικύρωση του εκλογικού αποτελέσματος υπέρ του Μπάιντεν στην αναφερόμενη πολιτεία μέχρι να επιβεβαιωθεί ότι η ψηφοφορία έγινε με νόμιμο τρόπο.

Πρόκειται για την τελευταία εξέλιξη σε έναν καταιγισμό δικαστικών προσφυγών που έχουν κατατεθεί σε κρίσιμες πολιτείες, σε μια προσπάθεια να εδραιωθούν οι αβάσιμοι ισχυρισμοί του Τραμπ για ευρεία εκλογική νοθεία.

Μικρή πιθανότητα

Από την άλλη μεριά, ειδικοί στις νομικές υποθέσεις έχουν δηλώσει ότι οι δικαστικές προσφυγές του Τραμπ έχουν μικρή πιθανότητα να επιτύχουν την αλλαγή του εκλογικού αποτελέσματος, ενώ πολιτειακοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι δεν υπήρξαν σημαντικές παρατυπίες στις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου.

Στο μεταξύ, οι υποστηρικτές του Τραμπ αντιμετώπισαν ένα πιθανό εμπόδιο στην προώθηση των διεκδικήσεών τους για την Πενσιλβάνια. Ένας μάρτυρας, που είχε καταγγείλει τη διάπραξη εκλογικής νοθείας, απέσυρε την καταγγελία του, σύμφωνα με τους Δημοκρατικούς στο Κογκρέσο, οι οποίοι είχαν ενημερωθεί σχετικά με την έρευνα αυτή.

Οι τρεις στόχοι του Τραμπ

Και το ερώτημα παραμένει: Τι επιδιώκει ο Τραμπ; Σύμφωνα με το POLITICO, στόχος του είναι να ικανοποιηθεί η εκλογική του βάση, να υποβαθμιστεί η νομιμοποίηση της νίκης του Τζο Μπάιντεν, αλλά και να κινητοποιηθούν οι υποστηρικτές του Τραμπ για τη μάχη των επαναληπτικών εκλογών στην πολιτεία της Τζόρτζια.

Παράλληλα, εξυπηρετείται η σκοπιμότητα διαχρονικής καλλιέργειας αμφισβήτησης για την αξιοπιστία των αμερικανικών προεδρικών εκλογών τώρα, αλλά και στο μέλλον, εξυπηρετώντας τη στάση «δεν χάνω πότε» που προώθησε ο Τραμπ, τακτική που μάλλον πιάνει, καθώς σε δημοσκόπηση το 70% των Ρεπουμπλικάνων δήλωσαν ότι δεν πιστεύουν ότι οι εκλογές ήταν ελεύθερες και δίκαιες.

Πηγή: economico.gr