Τραμπ εκλογών

Μπορεί ο Ντόναλντ Τραμπ να βρίσκεται εκτός Λευκού Οίκου και εκτός Twitter, όμως ο τέως πρόεδρος των ΗΠΑ δεν προτίθεται να… κάτσει φρόνιμα. Αντιθέτως, σύμφωνα με πληροφορίες, ετοιμάζεται να στείλει το μήνυμα της μεγάλης επιστροφής του.

Ομιλία με πολλά μηνύματα

Σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ του Axios, ο Τραμπ προετοιμάζεται για μια ομιλία στην δική του Επιτροπή Πολιτικής Δράσης (PAC) το σαββατοκύριακο, στη διάρκεια της οποίας θα στείλει πολλά μηνύματα, κυρίως στο Ρεπουμπλικανικό Κόμμα και σε όσα στελέχη του δεν στάθηκαν στο πλευρό του, τόσο μετά τις εκλογές του Νοεμβρίου, όσο και μετά τα επεισόδια στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου.

Όπως έχει αναφέρει και το economico.gr, ο Τραμπ διαθέτει μια πολύ ισχυρή συνιστώσα στη βάση του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος. Ωστόσο, ο ίδιος θεωρεί ότι είναι το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα και ότι οι εσωκομματικοί αντίπαλοί του είναι μια γραφειοκρατική μειοψηφία που απλώς ανήκει στο καθεστώς της Ουάσινγκτον και δεν επιθυμεί να αλλάξουν τα πράγματα στην πολιτική σκηνή των ΗΠΑ.

Εκδίκηση

Ο στόχος του, σύμφωνα με συνεργάτες του, είναι η εκδίκηση: έτσι, αναμένεται -αρχής γενομένης από την ομιλία του αυτή- να στείλει το μήνυμα ότι στις επερχόμενες ενδιάμεσες εκλογές του 2022 θα στηρίξει όσους υποψηφίους του είναι πιστοί και θα πολεμήσει όσους δεν του στάθηκαν όταν προσπαθούσε να ανατρέψει το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών ή όσους τον παρέπεμψαν σε δίκη.

Το μεγάλο ερώτημα, βέβαια, είναι αν ο Τραμπ θα είναι υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ το 2024. Εδώ δεν υπάρχουν σαφείς απαντήσεις, καθώς κάποιοι σύμβουλοί του εκτιμούν ότι θα χρησιμοποιήσει την πιθανή υποψηφιότητά του ως μοχλό πίεσης στο κόμμα αλλά τελικά δεν θα είναι υποψήφιος. Από την άλλη, εκτιμάται ότι θα προχωρήσει σε κανονική διαδικασία επιλογής υποψηφίων για τις ενδιάμεσες εκλογές.

Πηγή: economico.gr