Δίωξη Τραμπ

Ο Ντόναλντ Τραμπ μόλις γύρισε στην έπαυλή του στην Φλόριντα εξαπέλυσε επίθεση εναντίον των πάντων, χρησιμοποιώντας μάλιστα σκληρές λέξεις όπως «μίσος» και «κόλαση». Αυτό δείχνει ότι ήδη επιβεβαιώνει μια από τις δύο ανησυχίες των δικαστικών  Αρχών, που προηγουμένως του είχαν κάνει αυστηρές συστάσεις να μην προχωρήσει σε δηλώσεις που θα μπορούσαν να προκαλέσουν κοινωνική αναταραχή.

Τα δύο σενάρια γύρω από τη δίωξη Τραμπ

Σύμφωνα με ανάλυση του CNN, δύο είναι τα σενάρια τα οποία προκαλούσαν εδώ και καιρό ανησυχία αναφορικά με την «ιστορική» πρώτη ποινική δίωξη εναντίον του πρώην προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών.

  • Το πρώτο είναι ότι, ενώ ο εισαγγελέας του Μανχάταν, Άλβιν Μπραγκ, μπορούσε να καταθέσει ισχυρά στοιχεία για ενδεχόμενες παρανομίες του Ντόναλντ Τραμπ, τα νομικά του επιχειρήματα μπορεί να αποδειχτούν πολύ ασαφή, περίπλοκα και η όλη ιστορία να φανεί  πολύ παλιά για την κοινή γνώμη.
  • Το δεύτερο είναι ότι ο Τραμπ θα απαντούσε στην δίωξή του με τέτοια οργή και προκλητική συμπεριφορά που θα δημιουργούσε ακόμη βαθύτερους διχασμούς στο αμερικανικό έθνος και θα πυροδοτούσε νέα αναταραχή που ενδεχομένως θα βλάψει περαιτέρω ζωτικούς πολιτικούς και δικαστικούς θεσμούς.

Και τα δύο από αυτά σενάρια έγιναν επαληθεύτηκαν, σε μια μέρα την οποία ο Τραμπ περιέγραψε ως «σουρεαλιστική». 

Ο Τραμπ παρέμεινε σιωπηλός στο δικαστήριο, ψελλίζοντας μόνο ότι είναι αθώος κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, ενώ μετά την ακρόαση δεν μίλησε σε δημοσιογράφους. Αλλά από την στιγμή που πέρασε την πόρτα της αίθουσας με τους κρυστάλλινους πολυελαίους στο θέρετρο του στη Φλόριντα, φαινόταν έτοιμος να ξεσπάσει.

«Η χώρα μας έχει πάει στην κόλαση»

«Η χώρα μας έχει πάει στην κόλαση», δήλωσε σε έναν ασυνάρτητο «εξάψαλμο» που περιελάμβανε από θεωρίες συνωμοσίας μέχρι αστήριχτες κατηγορίες κατά των εισαγγελέων σε άλλες, ενδεχομένως πιο σοβαρές έρευνες από αυτή του δικαστηρίου του Μανχάταν.

Η εξαγριωμένη αντίδρασή του, πάντα σύμφωνα με το CNN,  έδειξε ότι ανησυχεί ολοένα και περισσότερο ότι είναι ευάλωτος  καθώς οι εισαγγελείς σε τρεις ξεχωριστές δικαστκές διαδικασίες ερευνούν την προσπάθειά του να «κλέψει» την εκλογική νίκη του Τζο Μπάιντεν στην Πολιτεία της Τζόρτζια το 2020, τη συσσώρευση απόρρητων εγγράφων, αλλά και τη συμπεριφορά του πριν την επίθεση της 6ης Ιανουαρίου 2021 στο Καπιτώλιο.

Σε αντίθεση με πολλούς άλλους κατηγορούμενους, όμως, έχει στη διάθεσή του κάθε νομικό πόρο για να προσπαθήσει να λήξει την υπόθεση πριν φτάσει καν σε δίκη. Αλλά δεν περιμένει.

Αφού έγινε δεκτός σαν ήρωας στο σπίτι του στο Μαρ-α-Λάγκο, εξαπέλυσε ένα απίστευτο λογύδριο επιδιώκοντας να ακυρώσει την εμπιστοσύνη σε θεσμούς που επιχειρούν να «ελέγξουν» τη συμπεριφορά του και ισχυριζόμενος ότι είναι θύμα πολιτικής δίωξης.

Το ταλέντο του Τραμπ για τέτοιου είδους προπαγάνδα αναδεικνύεται από τον τρόπο που έπεισε εκατομμύρια υποστηρικτές του ότι οι τελευταίες εκλογές ήταν νοθευμένες. Μένει τώρα να φανεί πως θα λειτουργήσει μέχρι τις εκλογές για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr