Αφού έχει πλειστάκις αμφισβητήσει δημόσια διάφορες αντιεπιστημονικές δηλώσεις του Τραμπ, προκαλώντας, μάλιστα, την οργή του προέδρου των ΗΠΑ, ο οποίος και έχει απειλήσει να τον απολύσει, ο Άντονι Φάουτσι, ο «Τσιόδρας των ΗΠΑ», επανέρχεται και προειδοποιεί ότι το εμβόλιο δεν φθάνει από μόνο του για να νικηθεί η πανδημία του κοροναϊού.

Μιλώντας στο CNN, o κορυφαίος λοιμωξιολόγος υπογράμμισε ότι η χώρα χρειάζεται να δείξει περισσότερη αποφασιστικότητα στην εφαρμογή μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας, προωθώντας τη χρήση μασκών και την τήρηση της λεγόμενης κοινωνικής αποστασιοποίησης, διότι η κατάσταση υπάρχει κίνδυνος «να γίνει πολύ χειρότερη».

Μην εγκαταλείπετε τη κοινωνική αποστασιοποίηση

Παράλληλα, τόνισε πως μολονότι οι ειδήσεις για την αποτελεσματικότητα εμβολίων τα οποία βρίσκονται στο τελευταίο στάδιο των κλινικών δοκιμών τους είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικές -οι πρώτες δόσεις πιθανόν θα είναι διαθέσιμες τον Δεκέμβριο- η χώρα δεν πρέπει και δεν μπορεί να «εγκαταλείψει» την τήρηση της οδηγίας για την κοινωνική αποστασιοποίηση.

Υπενθυμίζεται ότι στις ΗΠΑ συνεχίζει να καταγράφεται ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων του SARS-CoV-2, με τον ημερήσιο μέσο όρο να ξεπερνά τα 100.000 εδώ και ημέρες και το σύνολο των περιπτώσεων να αυξάνεται από τα 9 στα 10 εκατομμύρια μέσα σε ένα δεκαήμερο. Επίσης, σχεδόν 240.000 Αμερικανοί έχουν χάσει τη ζωή τους από την πανδημία.

Πηγή: economico.gr