Στα “όργανα” του ΣΥΡΙΖΑ θα διευθετηθεί η άγρια κόντρα του Δημήτρη Τζανακόπουλου και του Παναγιώτη Ρήγα  το βράδυ των εκλογών που κατέληξε σε συντροφικό τσίρκο με βρισιές αλα “γαλλικά” και “ιπτάμενες καρέκλες.” Στο μεταξύ, για τέταρτη ημέρα σήμερα παραμένει … άφαντος (από το κόμμα) ο πρόεδρος του Αλέξης Τσίπρας.

Όπως αποκάλυψε η στήλη Inside Stories του Οικονομικού Ταχυδρόμου, το βράδυ της Κυριακής μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, διεισδύοντας στα γραφεία του 5ου ορόφου στην Κουμουνδούρου, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος επιτέθηκε λεκτικά στο επιτελικό στέλεχος Παναγιώτη Ρήγα και όταν η κατάσταση εκτραχύνθηκε άσκησε και βία εναντίον του,  με τα χειρότερα να αποφεύγονται κατόπιν παρέμβασης ψυχραιμότερων που βρίσκονταν στον όροφο.

Αιτία των ξένων προς το … “ήθος της Αριστεράς”  αντιδράσεων του κ. Τζανακόπουλου ήταν η εκτίμησή του, ότι για την ήττα του ΣΥΡΙΖΑ ευθύνεται η διεύρυνση του κόμματος και ειδικότερα το άνοιγμα προς στελέχη του ΠΑΣΟΚ, επιλογή που ο κ. Ρήγας είχε υποστηρίξει με πάθος, εξού και έγινε αποδέκτης της έκρηξης του Τζανακόπουλου.

«Το Inside Stories μας πληροφορεί ότι ο κ. Δημήτρης Τζανακόπουλος εκτός από πολυτάλαντος άνθρωπος είναι πολύγλωσσος! Εκτός των άλλων, ομιλεί και την «γαλλικήν» απταίστως και μάλιστα ως αυθεντικός «μαλτέζος λεμβούχος», όπως έγραφε συνήθως παλαιός – μακαρίτης πλέον – δημοσιογράφος.

Όταν ο Τζανακόπουλος “την έπεσε” στον Ρήγα, έφυγαν… καρέκλες

Έτσι, το βράδυ της περασμένης – και αποφράδας για τον ΣΥΡΙΖΑ– Κυριακής «την έπεσε» κατά το κοινώς λεγόμενο στον κ. Παναγιώτη Ρήγα, αιφνιδίως. Κι μετά από τα «γαλλικά» τον λόγο είχαν οι … καρέκλες και τα τραπέζια του γραφείου του πέμπτου ορόφου. Η φασαρία προκάλεσε την περιέργεια πολλών συνοίκων του ορόφου, οι οποίοι «είδαν και έπαθαν» να μαζέψουν τον μαινόμενο κ. Τζανακόπουλο.

Ο λόγος της επίθεσης ήταν η … πολιτική εκτίμηση του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ότι για την ήττα φταίει η διεύρυνση του κόμματος. Και ο κ. Ρήγας είναι μεταξύ αυτών που υπερασπίζονται μετά πάθους. Βέβαια τέτοιου είδους … «εκδηλώσεις» που χρησιμοποιούνται ως «επιχείρημα» για την υπεράσπιση πολιτικών απόψεων ανήκουν μάλλον στο περιβάλλον των λεγόμενων «θυρών» των οπαδών ποδοσφαιρικών ομάδων, κι όχι στην πολιτική!

Σύμφωνα με πληροφορίες, το θέμα δεν πρόκειται να μείνει εκεί. Ο κ. Ρήγαςπρόκειται να το θέσει στην Πολιτική Γραμματεία του κόμματος – λέγεται ότι θα συνεδριάσει το Σάββατο – και θα ζητήσει την απομάκρυνση του από το κομματικό όργανο και την παραπομπή του στην Επιτροπή Δεοντολογίας.

Στην ΠΓ και στην Επιτροπή Δεοντολογίας ο Ρήγας

“Η αντίδραση αυτή του Τζανακόπουλου, σημειώνεται στο Inside Stories δικαίως δημιούργησε πλήθος αντιδράσεων με όσους παρευρίσκονταν να συμφωνούν απολύτως ότι το ζήτημα είναι βαθιά πολιτικό, αποκαλύπτει επικίνδυνες συμπεριφορές, ιδιοκτησιακή αντίληψη αν όχι εξουσιομανία, και προσβολή στα όργανα και τις συλλογικές αποφάσεις του κόμματος. Σε κάθε περίπτωση ξεσκεπάζει νοοτροπίες που δεν συνάδουν με τις αρχές του ΣΥΡΙΖΑ και ακριβώς για αυτό το λόγο δεν έπρεπε να μείνει κρυφό”.

Ο κ. Ρήγας την Τετάρτη το απόγευμα όντως έθεσε το θέμα στην Πολιτική Γραμματεία του κόμματος και ζήτησε την παραπομπή του Τζανακόπουλου στην Επιτροπή Δεοντολογίας με τους παρόντες στο πρωτοφανές επεισόδιο να καταθέτουν ως μάρτυρες, εκτός από την προσωπική ασφάλεια του Αλέξη Τσίπρα, που έπραξε τα δέοντα σε ρόλο πυροσβέστη..

Πηγή: economico.gr