Ο ΤΖΟΡΤΖ ΜΠΟΥΣ ΣΥΝΕΧΑΡΗ ΤΟΝ ΤΖΟ ΜΠΑΙΝΤΕΝ

Ο τέως (Ρεπουμπλικάνος) πρόεδρος Τζορτζ Μπους δήλωσε αργά την Κυριακή το βράδυ (ώρα Ελλάδος) ότι τηλεφώνησε και συνεχάρη τον εκλεγμένο Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν και την εκλεγμένη αντιπρόεδρο Χάρις, διαβαιώνοντάς τους ότι  η εκλογική αναμέτρηση ήταν «θεμελιωδώς δίκαιη» και ότι «το αποτέλεσμα των εκλογών είναι ξεκάθαρο.”

Η χειρονομία του Μπους, εκθέτει τον απερχόμενο πρόεδρο του κόμματός του, Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος μέχρι στιγμής αρνείται πεισματικά να παραδεχτεί την ήττα του και να τηλεφωνήσει στον νικητή αντίπαλό του.

“O Τζο Μπάιντεν είναι καλός άνθρωπος”

“Αν και έχουμε πολιτικές διαφορές, γνωρίζω ότι ο Τζο Μπάιντεν είναι καλός άνθρωπος, και ότι κέρδισε την ευκαιρία να ηγηθεί και να ενώσει τη χώρα μας”, δήλωσε ο Μπους. Σημείωσε επίσης το γεγονός ότι “ο εκλεγμένος Πρόεδρος δήλωσε ότι ενώ διεκδίκησε την προεδρία  ως Δημοκρατικός, θα κυβερνήσει ως πρόεδρος όλων των Αμερικανών».

Έκανα το ίδιο που έκανα στο παρελθόν στους Προέδρους Τραμπ και Ομπάμα: πρόσφερα τις προσευχές μου και τις ευχές μου για την επιτυχία του Τζο μπάιντεν και τη δέσμευσή μου να βοηθήσω με οποιονδήποτε τρόπο μπορώ “, είπε ο τ. πρόεδρος.

Ο Μπους δήλωσε επίσης ότι συνεχάρη και τον Ντόναλντ Τραμπ “για τη δυναμική εκστρατεία του”, επισημαίνοντάς του ότι ήταν “εξαιρετικό το πολιτικό του επίτευγμα” να λάβει την ψήφο περισσότερων από 70 εκατομμυρίων Αμερικανών, του δεύτερου πιο ιστορικού ποσοστού μετά από αυτό του  Μπάιντεν.

Υπενθυμίζεται ότι ο Μπους το 2.000 εκλέχθηκε με πολύ μικρότερο περιθώριο από αυτό που εκλέγεται τώρα ο Μπάιντεν, κερδίζοντας τον τότε Δημοκρατικό υποψήφιο,  Αλ Γκορ με 537 ψήφους στη Φλόριντα, μια εκλογή που επικύρωσε  το Ανώτατο Δικαστηρίου τον Δεκέμβριο, ένα μήνα μετά τις εκλογές .

Όπως δήλωσε ο τ. πρόεδρος χθες, « ο Τραμπ έχει μεν το δικαίωμα να ζητήσει νομική διερεύνηση των αποτελεσμάτων αλλά η νίκη του Μπάιντεν ήταν σαφής». «Ο αμερικανικός λαός μπορεί να έχει εμπιστοσύνη ότι αυτές οι εκλογές ήταν θεμελιωδώς δίκαιες, η ακεραιότητά τους δεν αμφισβητείται  και το αποτέλεσμα είναι σαφές”, τόνισε.

“Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει η χώρα μας θα απαιτήσουν το καλύτερο εαυτό του εκλεγμένου Προέδρου Μπάιντεν και της εκλεγμένης Αντιπροέδρου Χάρις – αλλά και ό,τι καλύτερο από όλους μας”, κατέληξε ο Μπους. «Εύχομαι στον επόμενο Πρόεδρο και την Αντιπρόεδρό μας,  καλή επιτυχία καθώς προετοιμάζονται να αναλάβουν τα σημαντικά καθήκοντά τους. ”

ΠΗΓΗ: CNN.COM

Πηγή: economico.gr