Ο υπουργός Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ ναύαρχος Αποστολάκης αναλαμβάνει την Πολιτικη Προστασία στην αναδομημένη κυβέρνηση Μητσοτάκη

Ο Ναύαρχος ε.α. Ευάγγελος Αποστολάκης και υπουργός Άμυνας επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, τοποθετήθηκε στην θέση του υπουργού Πολιτικής Προστασίας.

  • Αυτή ήταν μια οδυνηρή έκπληξη που επεφύλαξε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης  – κυρίως στον κ. Αλέξη Τσίπρα – κατά την αναδόμηση της κυβέρνησης του. ο κ. Αποστολάκης αναλαμβάνει την ευθύνη της Πολιτικής Προστασίας (μαζί και των υπηρεσιών της Πυροσβεστικής) και έτσι η αναθεώρηση της πολιτικής προστασίας από τις πυρκαγιές θα έχει και την υπογραφή ένος κυβερνητικού στελέχους ττης τελευταίας κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ – με ό,τι κι αν σημαίνει αυτό για τους αντιπολιτευτικούς τόνους του κ. Τσίπρα.

Ο Ευάγγελος Αποστολάκης είναι εν αποστρατεία ναύαρχος του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού και επίτιμος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ. Διετέλεσε υπουργός Εθνικής Άμυνας στη δεύτερη κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα.

Από το 1998 ως το 2001 ήταν διοικητής της Διοίκησης Υποβρυχίων Καταστροφών (ΔΥΚ). Επίσης έχει υπηρετήσει, μεταξύ άλλων, στη Ναυτική Διοίκηση Αιγαίου (ΝΔΑ) και στο Ναύσταθμο Κρήτης (ΝΚ) ως Αρχιεπιστολέας, στο STRIKEFORNATO ως Deputy COS, στο ΓΕΝ ως Διευθυντής Β’ Κλάδου, στο Αρχηγείο Στόλου ως Υπαρχηγός, καθώς και στο ΓΕΕΘΑ ως Επιτελάρχης και Υπαρχηγός.[2]

Στις 7 Μαρτίου 2013 ανέλαβε καθήκοντα αρχηγού Γενικού Επιτελείου Ναυτικού. Από τις 15 Σεπτεμβρίου 2015 ανέλαβε, κατόπιν αποφάσεως του ΚΥΣΕΑ, την ηγεσία των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων ως αρχηγός ΓΕΕΘΑ, διαδεχόμενος τον στρατηγό Μιχαήλ Κωσταράκο.

Στις 13 Ιανουαρίου 2019 ανακοινώθηκε από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ότι θα αναλάβει τη θέση του υπουργού Έθνικής Άμυνας, αντικαθιστώντας τον Πάνο Καμμένο[3], παραδίδοντας τα καθήκοντα του αρχηγού ΓΕΕΘΑ στον μέχρι τώρα υπαρχηγό αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Φλώρο.[4] Ανέλαβε καθήκοντα στις 14 Ιανουαρίου[5] και παρέμεινε στο αξίωμα έως τις 9 Ιουλίου του 2019.

Είναι νυμφευμένος και έχει δύο παιδιά. Ένα εξ αυτών είναι ο τηλεοπτικός σεφ και διαγωνιζόμενος στο Master Chef, Γιάννης Αποστολάκης

Πνέουν μένεα στον ΣΥΡΙΖΑ

Στον ΣΥΡΙΖΑ πνέουν μένεα για την αξιοποίηση του πρώην υπουργού Εθνικής Αμύνης της τελευταίας Κυβέρνησης του κ. Τσίπρα Ναυάρχου Αποστολάκη ως επικεφαλής του νεοσύστατου υπουργείου Πολιτικής Προστασίας και ετοιμάζονται σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες να εκδώσουν εξαιρετικά σκληρή ανακοίνωση εναντίον του με αιχμές για αποστασία και εξαγορά του από την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, με τον στενό συνεργάτη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Μιχάλη Καλογήρου επικοινώνησε ο Γρηγόρης Δημητριάδης, δέκα λεπτά πριν τις επίσημες ανακοινώσεις, προκειμένου να γνωστοποιήσει την απόφαση του Πρωθυπουργού.

Στο μεταξύ, κυβερνητικές πηγές ανέφεραν μεταξύ άλλων στο ΑΠΕ σχετικά με την αξιοποίηση του κ. Αποστολάκη:

“Ο Πρωθυπουργός επέλεξε για το χαρτοφυλάκιο της Πολιτικής Προστασίας και της Πυροσβεστικής μια υπερκομματική προσωπικότητα, έναν άνθρωπο που υπηρέτησε την πατρίδα από κορυφαίες θέσεις ευθύνης όλη την περίοδο 2013-2019. Ο κ. Αποστολάκης ήταν αρχηγός ΓΕΝ από το 2013 έως το 2015 και Αρχηγός ΓΕΕΘΑ από το 2015 έως το 2019 και εν συνεχεία υπουργός Εθνικής Αμυνας. Έχει την ικανότητα, τις γνώσεις, την εμπειρία, τις παραστάσεις και φυσικά το κύρος να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις του συγκεκριμένου υπουργείου, με βάση την πολύχρονη εμπειρία του στις Ένοπλες Δυνάμεις, τόσο σε επιχειρησιακό επίπεδο όσο και σε επίπεδο διοίκησης”.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr