ΚΝΑΛ δημοσκοπήσεις

Αιτία ανοιχτού πολέμου, αλλά και σεναρίων για «έξωθεν υπονόμευση», γίνονται για το ΚΙΝΑΛ οι τελευταίες δημοσκοπήσεις, και ειδικά η τελευταία μέτρηση της Metron Analysis που δείχνει άλωση του κέντρου από τον Κυριάκο Μητσοτάκη αλλά και συντριπτικά ποσοστά αποδοχής του πρωθυπουργού στους ψηφοφόρους του Κινήματος Αλλαγής.

Βλέπουν επιχείρηση υπονόμευσης του ΚΙΝΑΛ

Από το περιβάλλον της προέδρου του κόμματος Φώφης Γεννηματά εκπέμπονται μηνύματα όχι μόνον αμφισβήτησης της δημοσκόπησης αλλά και επιχείρησης διάλυσης του ΚΙΝΑΛ προκειμένου να ευνοηθεί η ΝΔ. Το δε στοιχείο της μέτρησης που προβάλλεται ως το πλέον αμφιλεγόμενο είναι πως το 92% των ψηφοφόρων του ΚΙΝ.ΑΛ αξιολογεί θετικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη – δηλαδή, σε ποσοστό μεγαλύτερο και από το 88% που είναι η απήχηση του πρωθυπουργού στο εκλογικό ακροατήριο της ίδιας της Ν.Δ.

Κεγκέρογλου κατά Φαναρά

Το θέμα παίρνει πια και διαστάσεις δημόσιας σύγκρουσης μετά την δημόσια καταγγελία του γραμματέα της Κ.Ο. του ΚΙΝΑΛ Βασίλη Κεγκέρογλου που κατήγγειλε τον επικεφαλής της Metron Analysis Στράτο Φαναρά για «φανταστική δημοσκόπηση».

«Ο φίλος Στράτος Φαναράς της Μέτρον Ανάλυσις, ξέχασε να γράψει ότι η δημοσκόπηση με το Εμβερικό 92% έγινε ανάμεσα στα μέλη της κυβέρνησης που ήταν κάποτε στο χώρο μας. Στράτο σε κατηγορώ ευθέως για φανταστική δημοσκόπηση και σε προκαλώ να με μηνύσεις! Τι όχι;;;» έγραψε ο Βασίλης Κεγκέρογλου στο twitter.

H απάντηση από την Metron Analysis

Ο Στράτος Φαναράς απάντησε επισημαίνοντας, μεταξύ άλλων:

«Οι σημερινοί 80αρηδες που προσέρχονται στα εμβολιαστικά κέντρα μαζί με τους συνοδούς τους είναι οι 35αρηδες της Αλλαγής του Ανδρέα Παπανδρέου. Αυτοί που ακολούθησαν το ΚΙΝΑΛ δεν πρόκειται να αλλάξουν τώρα εκλογική συμπεριφορά και να ψηφίσουν ΝΔ ας μην ανησυχεί τόσο, αλλά ίσως έχουν κάποιο λόγο να πουν μια καλή κουβέντα για τον Πρωθυπουργό (και όχι για τη ΝΔ). Εξ ου και στην πρόθεση ψήφου το ΚΙΝΑΛ φαίνεται να κινείται στην αναγωγή περίπου στα επίπεδα που κατέγραψε στις εκλογές.

»Και τέλος, ευτυχώς που η έρευνα αυτή γίνεται σε μηνιαία βάση και θα είμαστε εδώ πιθανόν όλοι μαζί και τον επόμενο μήνα για να δούμε πως θα εξελιχθεί το φαινόμενο της επιρροής του Κυριάκου στο Κέντρο και τι συμβαίνει με τις σχέσεις του με τη Δεξιά.

»Σε κάθε περίπτωση ειρήνη υμίν σύντροφοι. Δεν έκανα “φανταστική” δημοσκόπηση. Εδω δεν αντέγραψα ποτέ μου σε εξετάσεις ούτε από ψίθυρο συμφοιτητή μου ή συμμαθητή μου, τέτοιο τερατούργημα κατά της Δημοκρατίας θα έκανα μετά από 30 χρόνια ερευνητικής πορείας;

»Υγ. Για λόγους τύπου αλλά και ουσίας να αναφέρω ότι κάθε εταιρεία μέλος του ΣΕΔΕΑ ελέγχεται τακτικά ή έκτακτα όπως ο νόμος ορίζει».

Η “σφήνα” Φλωρίδη

Στην θύελλα παρενέβη και ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Φλωρίδης γράφοντας ότι «διαμαρτύρονται εκεί στο ΚΙΝΑΛ, επειδή κάποιες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι το 92% των ψηφοφόρων του ΚΙΝΑΛ, δηλώνουν ικανοποιημένοι από τον Μητσοτάκη. Ε, όχι και 92%”, λένε. Ενώ με ένα 75%, ας πούμε, θα ήταν ευχαριστημένοι και δεν θα διαμαρτύρονταν».

Η ανάρτηση Φλωρίδη προκάλεσε και νέα απάντηση Κεγκέρογλου, ο οποίος απαντώντας του έγραψε: «Αγαπητέ Γιώργο, δεν διαμαρτυρήθηκε το «ΚΙΝΑΛ» αλλά ο Κεγκέρογλου, που μάλλον επιβεβαιώθηκε από την απάντηση του Ερευνητή την οποία προφανώς δεν είδες και παρουσιάζεσαι ως βασιλικότερος του βασιλέως».

Πηγή: economico.gr