Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Δύο γυναίκες, την Γουέντι Σέρμαν και την Βικτόρια Νούλαντ, προορίζει ο Τζο Μπάιντεν για δύο από τις κορυφαίες θέσεις του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Σύμφωνα με το Politico οι δύο κυρίες, αμφότερες “βετεράνοι” της διπλωματίας και με βαθιά εμπειρία στην εξωτερική πολιτική, θα αναλάβουν τις δύο πιο καίριες θέσεις κάτω από τον επόμενο υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, τον Αντονι Μπλίνκεν.

Η Γουέντι Σέρμαν ήταν μεταξύ των βασικών διαπραγματευτών της πυρηνικής συμφωνίας του 2015 με το Ιράν, από την οποία αποχώρησε ο Ντόναλντ Τραμπ. Ο Μπάιντεν σχεδιάζει να την διορίσει αναπληρώτρια υπουργό Εξωτερικών, δίνοντάς της την δεύτερη θέση στην ιεραρχία του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, όπως γράφει το Politico επικαλούμενο δύο πηγές.

Η Βικτόρια Νούλαντ, διπλωμάτης καριέρας, είναι γνωστή μας στην Ελλάδα από τις επισκέψεις της στην περιοχή όταν ήταν υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδια για ευρωπαϊκες υποθέσεις, στην κυβέρνηση Ομπάμα. Εχει επίσης υπηρετήσει ωςπρέσβειρα στο ΝΑΤΟ και εκπρόσωπος Τύπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Τώρα, σύμφωνα πάντοτε με το Politico, θα αναλάβει υφυπουργός, αρμόδια για πολιτικές υποθέσεις. Τη θέση αυτή κατείχε η Σέρμαν επί προεδρίας του Μπαράκ Ομπάμα.

Πηγή: economico.gr