«Οι ΗΠΑ, η Ιταλία και η Ελλάδα ελπίζουν να γίνει Καγκελάριος η υποψήφια των Πρασίνων Annalena Baerbock», σύμφωνα με ρεπορτάζ της γερμανικής εφημερίδας  Handelsblatt.

«Η Baerbock ενδεχομένως θα ακολουθούσε σκληρή πολιτική έναντι της Κίνας και της Ρωσίας. Το Κρεμλίνο, αντίθετα, προτιμά τον Armin Laschet», αναφέρει το ρεπορτάζ.

Στο απόσπασμα για την Ελλάδα και την Ιταλία, το οποίο υπογράφεται από τους ανταποκριτές στις δύο χώρες Gerd Höhler και Christian Wermke αναφέρεται πως, η Ιταλία και η Ελλάδα ελπίζουν ότι υπό την Baerbock θα υπάρξουν ευρώ-ομόλογα.

Η Baerbock είχε ήδη πριν από ένα χρόνο μιλήσει υπέρ των «κορωνο-ομολόγων», προκειμένου να στηρίξει την Ευρώπη στην αντιμετώπιση της κρίσης.Και ήταν ο υποψήφιος του SPD Olaf Scholz αυτός που προώθησε αποφασιστικά το Ταμείο Ανάκαμψης.Με αυτόν στην Καγκελαρία, τα ευρώ-ομόλογα δεν θα αποτελούν πλέον «ψευδαίσθηση». Σχεδόν σε καμία άλλη περίπτωση δεν αναφέρεται ο Scholz στην μάχη για την Καγκελαρία.

“Γιατί οι Έλληνες προτιμούν τους Πράσινους”

Η ελπίδα για μεγαλύτερη ολοκλήρωση της Ευρωζώνης είναι ένας από τους λόγους, για τους οποίους οι Έλληνες στρέφονται στην Baerbock.

Με αφορμή την 80η επέτειο από την επίθεση της Wehrmacht στην Ελλάδα, οι Πράσινοι τάχθηκαν υπέρ μιας «πολιτικής πρωτοβουλίας για την Μνήμη». Στο πλαίσιο αυτής θα πρέπει  να συζητηθούν οι ελληνικές αξιώσεις για Επανορθώσεις, τις οποίες η Ομοσπονδιακή Δημοκρατία έχει μέχρι στιγμής απορρίψει κατηγορηματικά.

Επιπλέον, οι Πράσινοι θέλουν να υποδεχτεί η Γερμανία περισσότερους πρόσφυγες από τους ελληνικούς καταυλισμούς και να διασφαλίσουν μια πιο δίκαιη κατανομή των αιτούντων άσυλο στην ΕΕ. Και επίσης στην πολιτική της Γερμανίας έναντι της Τουρκίας, οι Πράσινοι είναι κατά την άποψη των Ελλήνων πολύ πιο ξεκάθαροι στις θέσεις τους:

Ζητούν τη διακοπή των παραδόσεων γερμανικών υποβρυχίων στην Τουρκία -ένα θέμα που δεδομένης της διαμάχης με την Άγκυρα για τις οικονομικές ζώνες στην Ανατολική Μεσόγειο ενδιαφέρει ιδιαίτερα τους Έλληνες.

Ακόμα κι αν η ελληνική κυβέρνηση δεν εκφράζεται σε σχέση με την προεκλογική εκστρατεία στην Γερμανία, είναι σαφές ότι υπάρχει μία κάποια παραίτηση. Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα των εκλογών, μόνο βελτίωση μπορεί να υπάρξει, αναφέρουν κυβερνητικοί κύκλοι.

ΠΗΓΗ: Handelsblatt

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο


Πηγή: economico.gr