αεροπορική υπεροχή

Ανάλυση του Politico

Η ινδική κυβέρνηση επιβεβαίωσε την Πέμπτη ότι θα αγοράσει 26 μαχητικά αεροσκάφη Rafale Marine και 3 στρατιωτικά υποβρύχια Scorpene από τη γαλλική Dassault και τη Naval Group, καθώς ο πρωθυπουργός της Ινδίας Narendra Modi επισκέπτεται το Παρίσι.

Η στρατιωτική συμφωνία έρχεται καθώς η Γαλλία εντείνει τους πολιτικούς και εμπορικούς δεσμούς με την Ινδία, ενώ προσπαθεί να τραβήξει την ασιατική δύναμη μακριά από τη Ρωσία, η οποία είναι ο κορυφαίος προμηθευτής όπλων της.

Ο Μόντι βρίσκεται στο Παρίσι, όπου συναντήθηκε με την πρωθυπουργό της Γαλλίας Ελιζαμπέτ Μπορν. Θα δειπνήσει με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν το βράδυ της Πέμπτης και θα παραστεί στην ετήσια παρέλαση για την Ημέρα της Βαστίλης στη Γαλλία την Παρασκευή στα Ηλύσια Πεδία.

Οι δύο χώρες γιορτάζουν την 25η επέτειο της ινδογαλλικής στρατηγικής εταιρικής σχέσης τους και πρόκειται να παρουσιάσουν έναν οδικό χάρτη για τα επόμενα 25 χρόνια διμερούς συνεργασίας.

Την Παρασκευή, το Παρίσι και το Νέο Δελχί θα ανακοινώσουν νέα σχέδια συνεργασίας και επενδύσεων στους τομείς των μεταφορών, της ενέργειας και του διαστήματος, σύμφωνα με Γάλλο διπλωμάτη που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του για να μιλήσει ελεύθερα.

Ο διπλωμάτης αρνήθηκε να αναφέρει ποιες εταιρείες θα συμμετάσχουν. Ωστόσο, ο γαλλικός ενεργειακός γίγαντας EDF διαπραγματεύεται εδώ και χρόνια για την πώληση έξι πυρηνικών αντιδραστήρων στην Ινδία, ενώ η γαλλική σιδηροδρομική εταιρεία Alstom προμήθευσε επίσης επανειλημμένα τρένα στα ινδικά δίκτυα δημόσιων συγκοινωνιών.

Πηγή: Politico

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr