Οι κορυφαίες ιαπωνικές αυτοκινητοβιομηχανίες σταματούν την παραγωγή τους στη Ρωσία

Οι κορυφαίες ιαπωνικές αυτοκινητοβιομηχανίες, συμπεριλαμβανομένης της Toyota, σταματούν την παραγωγή τους στη Ρωσία, μετά τις δυτικές κυρώσεις που ακολούθησαν την εισβολή της στην Ουκρανία.

Την ίδια ώρα, οι Fitch και Moody’s υποβάθμισαν την Τετάρτη κατά έξι βαθμίδες την πιστοληπτική ικανότητα της Ρωσίας σε κατάσταση «σκουπίδια», λέγοντας ότι οι δυτικές κυρώσεις θέτουν υπό αμφισβήτηση την ικανότητα της Ρωσίας να εξυπηρετήσει το χρέος της και θα αποδυναμώσουν την οικονομία της. Διαβάστε περισσότερα

Η Toyota Motor σταματά τις εξαγωγές στη Ρωσία

Η Toyota Motor είπε ότι οι εξαγωγές οχημάτων της στη Ρωσία σταμάτησαν επ’ αόριστον, μετά από παρόμοιες κινήσεις των τοπικών ανταγωνιστών της Honda Motor και Mazda Motor.

Πολλές δυτικές εταιρείες έχουν απορρίψει τη Ρωσία μετά την επίθεσή της, με κάποιες να λένε ότι θα εγκαταλείψουν τις επενδύσεις εκεί, αλλά ορισμένες ιαπωνικές εταιρείες έχουν υιοθετήσει μια πιο διφορούμενη στάση.

«Η Toyota παρακολουθεί τις συνεχιζόμενες εξελίξεις στην Ουκρανία με μεγάλη ανησυχία για την ασφάλεια του πληθυσμού της Ουκρανίας και ελπίζει για μια ασφαλή επιστροφή στην ειρήνη το συντομότερο δυνατό», ανέφερε σε ανακοίνωσή της.

Η Toyota είναι η κορυφαία ιαπωνική μάρκα της Ρωσίας, η οποία παράγει περίπου 80.000 οχήματα στο εργοστάσιό της στην Αγία Πετρούπολη, το οποίο απασχολεί 2.000 άτομα προσωπικό.

Αναστέλλεται και η μεταφορά εμπορευματοκιβωτίων στη Ρωσία

Οι παγκόσμιες εταιρείες αυτοκινήτων, όπως η Mercedes-Benz, η Ford (FN) και η BMW, σταμάτησαν επίσης να κατασκευάζουν και να εξάγουν αυτοκίνητα στη Ρωσία και οι μεγαλύτερες ναυτιλιακές εταιρείες του κόσμου, η MSC και η Maersk ανέστειλαν τη μεταφορά εμπορευματοκιβωτίων από και προς τη χώρα.

Η Maersk δήλωσε την Τετάρτη ότι οι αποστολές τροφίμων και ιατρικών προμηθειών στη Ρωσία που βρίσκονταν καθ’ οδόν προς τη Ρωσία κινδυνεύουν να καταστραφούν λόγω σημαντικών καθυστερήσεων σε λιμάνια και τελωνεία.

Οι δυτικές κυρώσεις, συμπεριλαμβανομένου του αποκλεισμού ορισμένων ρωσικών τραπεζών από το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό δίκτυο SWIFT, οδήγησαν δεκάδες πολυεθνικές να σταματήσουν τις εξαγωγές και να σταματήσουν τις εργασίες τους στη χώρα, χτύπησαν το ρούβλι και ανάγκασαν την κεντρική τράπεζα να αυξήσει τα επιτόκια.

Η Amazon.com Inc δήλωσε την Τετάρτη ότι χρησιμοποιεί την εφοδιαστική της ικανότητα για να προμηθεύει αγαθά σε όσους έχουν ανάγκη και επισης ότι θα αξιοποιήσει την τεχνογνωσία της στον τομέα της κυβερνοασφάλειας για να βοηθήσει την Ουκρανία.

Η Japan Airlines  και η ANA Holdings , που χρησιμοποιούν κανονικά τον ρωσικό εναέριο χώρο για τις πτήσεις τους στην Ευρώπη, δήλωσαν ότι θα ακυρώσουν όλες τις πτήσεις από τη Ρωσία προς την Ευρώπη και αντίστροφα την Πέμπτη, προσχωρώντας σε άλλους αερομεταφορείς που ακύρωσαν ή άλλαξαν πτήσεις μεταξύ Ευρώπης και τη χώρα αυτή.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr