Ολλανδοί

Ένας υπόγειος πόλεμος που έχει ως στόχο να πλήξει την αξιοπιστία  της κατασκευαστικής εταιρείας «Άκτωρ» βρίσκεται σε εξέλιξη τα τελευταία 24ωρα , γεγονός που δεν είναι άσχετο με την επικείμενη γενική συνέλευση  για την ΕΛΛΑΚΤΩΡ και τις φιλοδοξίες ξένων επιχειρηματικών ομίλων .

Είναι χαρακτηριστικό ότι την Παρασκευή ιταλική εταιρεία κατέθεσε αίτημα συντηρητικής κατάσχεσης κατά της Άκτωρ για υπόθεση που έχει κριθεί από το 2018.

Το ποσό που διεκδικούσε η ιταλική εταιρεία ανερχόταν στα 2,1 εκατομμύρια ευρώ κι ενώ ήταν σαφές ότι υπήρχε η απαιτούμενη ρευστότητα στα ταμεία της Άκτωρ , εκείνοι προχώρησαν στο αίτημα συντηρητικής κατάσχεσης το μεσημέρι της Παρασκευής κι όταν τα περιθώρια αντίδρασης – λόγω Σαββατοκύριακου ήταν περιορισμένα.

Η συνέχεια δόθηκε «συμπτωματικά» από το ολλανδικό fund, το οποίο φέρεται να διέρρευσε τις σχετικές πληροφορίες εναντίον της εταιρείας που… φιλοδοξεί να διοικήσει.

Στις σχετικές διαρροές ωστόσο , δεν συμπεριελήφθη το γεγονός ότι τα δυο τελευταία χρόνια η Άκτωρ έχει κερδίσει διεκδικήσεις ύψους 160 εκατομμυρίων ευρώ και έχει ήδη εισπράξει τα 80 εκατομμύρια .

Πηγή: economico.gr