Μερικές μέρες αν όχι ώρες έμειναν για την κάλπη της 21ης Μαΐου και η μάχη έχει φουντώσει για τα καλά και στη μάχη έχουν ριχτεί όλα τα μέσα.

Αυτό που κέντρισε το ενδιαφέρον του Reuters είναι ο τρόπος με τον οποίο χρησιμοποιούν το Tik Tok οι πολιτικοί στην Ελλάδα.

Οι πολιτικοί αρχηγοί δημοσιεύουν βίντεο στην πλατφόρμα με στόχο να προσεκλύσουν κυρίως τους νεαρότερους ψηφοφόρους, αναφέρει του Reuters το οποίο κάνει εκτενή αναφορά στα ψηφιακά κανάλια μέσα από τα οποία διεξάξεται η προεκλογική καμπάνια

Στοχεύοντας λοιπόν στους αναποφάσιστους που ανήκουν στην «χαμένη γενιά», τη γενιά που μεγάλωσε μέσα στα μνημόνια και την οικονομική κρίση, επιβίωσε μέσα στην πανδημία και καλείται τώρα να αποφασίσει τι θα ψηφίσει εν μέσω ακρίβειας και υψηλού πληθωρισμού, οι πολιτικοί καθημερινά ανεβάζουν βίντεο όπου προσπαθούν να φανούν πιο «ανθρώπινοι», να διασκεδάσουν την εικόνα τους και να πλησιάζουν όσους ακόμα δεν έχουν αποφασίσει τι θα κάνουν.

«Καθώς πλησιάζουν οι ελληνικές εκλογές, τα κόμματα διεκδικούν ψήφους της ”χαμένης γενιάς”» αναφέρει το ρεπορτάζ που παρακολουθεί, μεταξύ άλλων την καθημερινότητα μιας Ελληνίδας που μια δεκαετία μετά που ολοκλήρωσε τις σπουδές προσπαθεί να καλύψει τους λογαριασμούς της και να αποφασίσει τι θα κάνει στο μέλλον.

Αυτό το κομμάτι της κοινωνίας, τους αναποφάσιστουν επιδιώκουν με κάθε τρόπο να προσεγγίσουν οι Έλληνες πολιτικοί επενδύοντας ολοένα και περισσότερο στην εφαρμογή Tik Tok ενόψει των εθνικών εκλογών του 2023.

To αξιοσημείωτο ωστόσο είναι ότι ενώ σε αρκετές χώρες οι κυβερνήσεις σε πολλές χώρες απαγορεύουν τη χρήση της συγκεκριμένης εφαρμογής για λόγους ασφαλείαςστην Ελλάδα οι πολιτικοί το επιλέγουν γιατί έχει μεγάλο αντίκτυπο στη νεολαία που είναι ο «άγνωστος χ» των εκλογών της 21ης Μαΐου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr