ΜRB: Με 11,9% προηγείται η ΝΔ

Toυλάχιστον τρεις δημοσκοπήσεις, οι πρώτες μετά την ΔΕΘ, βγαίνουν στον “αέρα” αυτές τις ημέρες, με όλες να επιβεβαιώνουν, κατά τις πληροφορίες, ευρύ προβάδισμα της κυβέρνησης έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.

Η πρώτη δημοσκοπήση που δημοσιοποιήθηκε ήταν εκείνη της MRB για το Star, ενώ έπονται δύο ακόμη το Σαββατοκύριακο κι αμέσως μετά.

MRB: Διαφορά 11,9% υπέρ της ΝΔ

Η δημοσκόπηση της ΜΡΒ δίνει διαφορά 11,9% υπέρ της ΝΔ με αναγωγή επί των εγκύρων.

Συγκεκριμένα στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή η ΝΔ προηγείται με ποσοστό 37,8% και ακολουθούν: ΣΥΡΙΖΑ 25,9%, ΚΙΝΑΛ 7,7%, ΚΚΕ 5,8% ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ 4,0%, ΜέΡΑ25 3,3%.

MRB πρόθεση ψήφου χωρίς αναγωγή

Στην πρόθεση ψήφου χωρίς αναγωγή επί των εγκύρων ψηφοδελτίων,  η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ ανέρχεται στο 10,9%. Συγκεκριμένα τα ποσοστά είναι:  ΝΔ  34,6%, ΣΥΡΙΖΑ 23,7%,  ΚΙΝΑΛ 7 %, ΚΚΕ5,3%,  ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ 3,70%, ΜέΡΑ25 3% κλπ.

Η δημοσκόπηση της MRB για λογαριασμό του Star εξέτασε πάντως και «ποιοτικά» χαρακτηριστικά της σημερινής εικόνας κυβέρνησης και κομμάτων.

Η αξιολόγηση της κυβερνητικής θητείας

Μεταξύ αυτών η αξιολόγηση της κυβερνητικής θητείας της ΝΔ, με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, με το 39,9% του συνόλου των ερωτηθέντων να απαντά ότι την αξιολογεί σίγουρα ή μάλλον θετικά και το 58,2% σίγουρα ή μάλλον αρνητικά.

MRB αξιολόγηση Μητσοτάκη

Η αξιολόγηση του ΣΥΡΙΖΑ

Ακόμη μεγαλύτερη είναι όμως η αρνητική αξιολόγηση της αντιπολιτευτικής στάσης του ΣΥΡΙΖΑ, με αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης τον Αλέξη Τσίπρα. Συγκεκριμένα, το 70% του συνόλου των ερωτηθέντων αξιολογεί την αντιπολιτευτική στάση του ΣΥΡΙΖΑ αρνητικά ή μάλλον αρνητικά, έναντι 25,1% την αξιολογεί θετικά ή μάλλον θετικά.

MRB αξιολόγηση Τσίπρας

Επιφυλακτικοί οι πολίτες στις εξαγγελίες της ΔΕΘ

Επιφυλακτικοί φαίνεται πάντως να είναι οι πολίτες απέναντι στις κυβερνητικές εξαγγελίες στη ΔΕΘ, καθώς το 58,4% τα αξιολογεί ως «καθόλου  ή λίγο αποτελεσματικά», έναντι 30,4% που τα αξιολογεί ως «πολύ ή αρκετά» αποτελεσματικά.

MRB αποτελεσματικότητα μέτρων

Σκεπτικισμός και για τον ανασχηματισμό

Επιφυλακτικοί εμφανίζονται οι πολίτες και για τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης, καθώς το 50% εκτιμά ότι κινείται «μάλλον ή σίγουρα προς τη λάθος κατεύθυνση, έναντι 25,1% που εκτιμά ότι «κινείται σίγουρα ή μάλλον προς τη σωστή κατεύθυνση».

MRB ανασχηματισμός

MRB νέοι Υπουργοί

MRB διαχείριση πανδημίας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr