Οι θέσεις Βαρουφάκη για παράλληλο νόμισμα

Την κατάρτιση σχεδίου για τη δημιουργία παράλληλου νομίσματος – που άρχισε να ετοιμάζει, το 2015, με έγκριση του Αλ. Τσίπρα – εξαγγέλλει και τώρα, σε περίπτωση συγκρότησης Κυβέρνησης με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Γ, Βαρουφάκης. Πρόκειται για το σύστημα «ΔΗΜΗΤΡΑ», που- όπως δήλωσε ο ίδιος στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής το κόμματός του στις 23 Απριλίου- «είναι ένα δημόσιο σύστημα δωρεάν ψηφιακών συναλλαγών, ανεξάρτητο από τις τράπεζες και την Ε.Κ.Τ., για χρήση εντός τουευρώ…Σε περίπτωση που χρειαστεί να δημιουργηθεί εγχώριο χρήμα, το σύστημα ΔΗΜΗΤΡΑ θα αποτελέσει τη βάση του νέου εθνικού νομίσματος…Μπορεί, αν χρειαστεί, να γίνει η βάση για εθνικό νόμισμα».

«Ήρθε η ώρα να ανατινάξουμε το τραπεζικό σύστημα»

Όπως σχολιάζουν κύκλοι της κυβέρνησης, “το σύστημα αυτό δεν έρχεται εν κενώ, αλλά στη βάση σχεδίου που αποκάλυψε ο ίδιος ότι σε άρθρο του στις 24 Μαρτίου στην ιστοσελίδα project-syndicate.org, που αποδόθηκε στα ελληνικά με τον αποκαλυπτικό τίτλο: «Ήρθε η ώρα να ανατινάξουμε το τραπεζικό σύστημα».

Στην ίδια γραμμή, στις 21 Απριλίου, ο Εκπρόσωπος του ΜΕΡΑ25, εξέφραζε την επιμονή του κόμματός του στις οικονομικές πολιτικές του και δήλωνε ξεκάθαρα ότι σε περίπτωση συγκυβέρνησης με τον ΣΥΡΙΖΑ «υπάρχει η πιθανότητα» για νέο κλείσιμο των τραπεζών.

Οι θέσεις αυτές του Γ. Βαρουφάκη αποκαλύπτουν τι μπορεί να σημαίνει μια κυβέρνηση ηττημένων για την πορεία της χώρας μας και ολόκληρη την κοινωνία. Καθιστούν εμφανές ότι η δήθεν «προοδευτική κυβέρνηση» που υπόσχεται ο Αλ. Τσίπρας παραπέμπει στις μέρες του 2015, που οδήγησαν στο κλείσιμο των τραπεζών, τα capital controls, την χρέωση των Ελλήνων με πάνω από 100 δισ. ευρώ, το τρίτο αχρείαστο και πιο επώδυνο μνημόνιο, αλλά και την παράδοση της ιδιωτικής περιουσίας του Δημοσίου για 99 χρόνια, στο Υπερταμείο”, καταλήγουν οι κύκλοι της ΝΔ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr