Τρεις πρόεδροι

Ήταν ίσως η πιο μεγάλη πολιτική στιγμή της ορκωμοσίας Μπάιντεν. Και ήταν σίγουρα η άλλη, η φωτεινή πλευρά της αμερικανικής δημοκρατίας, από την οποία μπορεί να πάρει χρήσιμα μηνύματα και το ευρωπαϊκό, και το ελληνικό πολιτικό σύστημα.

Τρεις πρώην πρόεδροι των Ηνωμένων Πολιτειών, ο Μπαράκ Ομπάμα, ο Μπιλ Κλίντον και ο Τζορτζ Μπους, δύο Δημοκρατικοί κι ένας Ρεπουμπλικάνος, ενώθηκαν, και ένωσαν τις φωνές τους σε ένα κοινό βίντεο – μήνυμα υπέρ της Αμερικής, αλλά και υπέρ της επιτυχίας του νέου προέδρου της.

Το βίντεο των τριών λεπτών εντάχθηκε στο σόου «Γιορτάζοντας την Αμερική» που έκλεισε την ημέρα της ορκωμοσίας Μπάιντεν στις ΗΠΑ και μέσα από αυτό οι τρεις πρώην πρόεδροι στέλνουν μήνυμα ενότητας προς τους Αμερικανούς και εύχονται καλή επιτυχία στον νέο πρόεδρο των ΗΠΑ:

  • Ο Μπιλ Κλίντον κάλεσε τους αμερικανούς να “ξε-ιππεύσουν” και να συναντηθούν με τους φίλους και τους γείτονες με τους οποίους μπορεί να έχουν διαφορές.
  • Ο Τζορτζ Μπους, απευθυνόμενος στον Τζο Μπάιντεν, είπε: ‘Η επιτυχίας σας είναι επιτυχία και της χώρας μας”.
  • Ο Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε: “Μπορεί να έχουν βαθιές διαφωνίες, αλλά παρά ταύτα να να αναγνωρίζουμε ότι έχουμε κοινή ύπαρξη. Και ότι, ως αμερικανικοί, έχουμε περισσότερα πράγματα που μας ενώνουν παρά μας χωρίζουν”.

Πηγή: economico.gr