Ο Αύγουστος καταγράφει τις υψηλότερες καθαρές πωλήσεις κινεζικών μετοχών από το 2014. Οι ξένοι επενδυτές ξεφορτώθηκαν 71,6 δισεκατομμύρια γουάν (9,8 δισεκατομμύρια δολάρια) κινεζικών μετοχών τον Αύγουστο, υπογραμμίζοντας τις ανησυχίες γύρω από την επιδεινούμενη κρίση στην αγορά ακινήτων της χώρας. Ο αριθμός αυτός αντιπροσωπεύει τη μεγαλύτερη αξία μετοχών που πωλήθηκαν από την έναρξη της σύνδεσης των χρηματιστηριακών συναλλαγών μεταξύ της ηπειρωτικής Κίνας και του Χονγκ Κονγκ τον Νοέμβριο του 2014.

Θεσμικοί επενδυτές από την ηπειρωτική χώρα έχουν ανακοινώσει σχέδια αγοράς κινεζικών μετοχών. Ωστόσο, η κίνηση αυτή δεν έχει ακόμη δώσει σημαντική ώθηση στην ταλαιπωρημένη αγορά. Οι υπερπόντιοι επενδυτές κατέχουν λιγότερο από το 10% των βασικών μετοχών με βάση την αγοραία αξία, αλλά θα μπορούσαν να επηρεάσουν σημαντικά την τοπική χρηματιστηριακή αγορά, καθώς προτιμούν να αγοράζουν μετοχές με την υψηλότερη στάθμιση που παρακολουθείται από τον δείκτη CSI 300.

Ο CSI 300, ο οποίος παρακολουθεί τις επιδόσεις των χρηματιστηρίων του Σενζέν και της Σαγκάης, σημείωσε άνοδο 0,72% την Πέμπτη και διαμορφώθηκε σε 3.723 την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές. Ωστόσο, ο δείκτης παραμένει  7% χαμηλότερα από τις 31 Ιουλίου εν μέσω των συνεχιζόμενων οικονομικών προκλήσεων στην Κίνα.

Την περασμένη εβδομάδα, η ρυθμιστική αρχή κινητών αξιών της Κίνας πρότεινε μια σειρά μέτρων με στόχο την αναζωογόνηση των δοκιμαζόμενων μετοχών της χώρας. Μεταξύ των μέτρων, η ρυθμιστική αρχή πρότεινε την περικοπή του κόστους συναλλαγών, τη στήριξη των επαναγορών μετοχών, την τόνωση των μακροπρόθεσμων επενδύσεων και τη διευκόλυνση της ανάπτυξης των μετοχικών κεφαλαίων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr