Οικονόμου ΑΠΘ

«Ορισμένοι τραμπούκοι με όρους συμμορίας προσπάθησαν να επιβάλουν τις δικές τους αποφάσεις. Δεν υπάρχει περίπτωση να αφήσει η Πολιτεία να εφαρμόσουν τους δικούς τους νόμους στα πανεπιστήμια» ξεκαθάρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, επισημαίνοντας ότι η αστυνομία εφαρμόζει την απόφαση της Συγκλήτου να κατασκευαστεί η βιβλιοθήκη.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε πως η κυβέρνηση δεν επιδιώκει την ένταση και πως η βιβλιοθήκη θα γίνει, για να επαναλάβει πως «δεν υπάρχει περίπτωση να επιβάλλουν τις δικές τους συνήθειες», ενώ σχολιάζοντας τα επεισόδια ανέφερε πως εξαιτίας της βίαιης αντίδρασης εναντίον της αστυνομίας, δυστυχώς συνέβη ο τραυματισμός ενός φοιτητή και ενός αστυνομικού.

Είμαστε με τα βιβλία, όχι με τη βαριοπούλα 

«Είμαστε με τα βιβλία και όχι με τη βαριοπούλα, ερχόμαστε σε ρήξη με συμφέρονται και μικροομάδαες για να ωφεληθεί το δημόσιο πανεπιστήμιο» σημείωσε χαρακτηριστικά ενώ επιτέθηκε για την στάση που κρατάει στο θέμα στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Συγκεκριμένα, ο Γιάννης Οικονόμου επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως όχι μόνο δεν καταδίκασε τους ταραξίες, αλλά στράφηκε κατά της αστυνομίας και υποσχέθηκε την κατάργηση του νόμου για την ασφάλεια στα ΑΕΙ και πρόσθεσε ότι «αντί υπεκφυγής καλούμε τον κ. Τσίπρα να τοποθετηθεί: Μπορεί ο οποιοσδήποτε να καταλαμβάνει έναν πανεπιστημιακό χώρο, να γκρεμίζει τοίχους, να καταστρέφει περιουσιακά στοιχεία;».

Ερωτηθείς για τις τουρκικές προκλήσεις ανέφερε ότι ο πρωθυπουργός θα ενημερώσει τους ευρωπαίους εταίρους, και πως δεν έχει να προσθέσει κάτι στην ελληνική αντίδραση, σημειώνοντας ότι η Ελλάδα είναι υπέρ του διαλόγου, «αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση δεν θα προασπίζονται τη διεθνή νομιμότητα και τα συμφέροντα της χώρας μας»» και συμπλήρωσε πως «έχει καταδικαστεί από όλους ομόθυμα ο αναθεωρητισμός και η προκλητικότητα της Τουρκίας».

Απρόκλητη και παράνομη ενέργεια η κατάληψη των ελληνικών τάνκερ

Χαρακτήρισε την κατάληψη των ελληνικών τάνκερ ως «απρόκλητη και παράνομη ενέργεια», ενώ ερωτηθείς για το νέο νομοσχέδιο για τα πανεπιστήμια και αν καταργεί τις φοιτητικές παρατάξεις, υπογράμμισε ότι αυτό δεν γίνεται και σημείωσε ότι «φέρνουμε έναν νέο τρόπο εκλογής των αντιπροσώπων των φοιτητών στα όργανα του πανεπιστημίου» και τόνισε πως «προφανώς και θα συνεχίσουν να υπάρχουν οι παρατάξεις».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε και στις ενέργειες της κυβέρνησης για την αντιπυρική περίοδο λέγοντας πως πρέπει να είμαστε απόλυτα προετοιμασμένοι και παρουσίασε επιγραμματικά ορισμένες δράσεις όπως:

– Τη νέα δύναμη από 500 δασοκομάντος που θα ριχτεί στην μάχη από 10 Ιουνίου, οι οποίοι θα στελεχώσουν τις ειδικές μονάδες δασικών επιχειρήσεων.

– Το διπλασιασμό του αριθμού των εθελοντών που θα φτάσει τους 4.000, ενώ άλλες 2.000 εθελοντές θα προστεθούν το επόμενο διάστημα.

– Την φιλοξενία πυροσβεστών από άλλες χώρες που θα φτάσουν στην Ελλάδα νωρίτερα.

-Την αύξηση των εναέριων μέσων με 42 μισθωμένα, συν 40 μέσα από τον εθνικό στόλο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr