Οικονόμου κυβέρνηση

Η κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η νόμιμη επισύνδεση στο κινητό τηλέφωνο του Νίκου Ανδρουλάκη, δεσμεύτηκε για τη διαλεύκανση της υπόθεσης με σεβασμό στους θεσμούς και στις διαδικασίες, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Συνέχισε λέγοντας ότι «η αντιπολίτευση δεν έπαψε να κόπτεται για τη δημοκρατία, αλλά χθες στη συνεδρίαση της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας αναδείχθηκε η υποκρισία και η περιφρόνηση της αντιπολίτευσης στους θεσμούς».

Πρόσθεσε ότι οι συζητήσεις στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας είναι απόρρητες και όσοι λαμβάνουν μέρους δεσμεύονται να τηρήσουν το απόρρητο και μετά τη λήξη της συζήτησης. Ωστόσο, η συζήτηση μεταδιδόταν σε συγκεκριμένα μέσα ενημέρωσης.

Η αντιπολίτευση δημιουργεί δόλιο αφήγημα

Η αντιπολίτευση δημιουργεί δόλιο αφήγημα που δεν μπορεί να απαντηθεί, καθώς αυτό αντιβαίνει στις νόμιμες διαδικασίες. Δεν χάνουν ευκαιρία να πλήττουν κορυφαίους θεσμούς για να απαραλανήσουν κοινή γνώμη. Η κυβέρνηση θα πράξει ό,τι είναι θεσμικά επιτρεπτό.

Οποιος ενδιαφέρεται να μάθει τι συνέβη οφείλει να θωρακίσει τις διαδικασίες. Όσοι δεν το πράξουν δεν σέβονται τους θεσμούς.

Η κυβέρνηση σχεδιάζει να ακυρώσει τα σχέδια ανωμαλίας που απεργάζονται διάφοροι.

Για Politico:

Όταν υπάρχουν ανακρίβειες, θα ασκείται κριτική και στους δημοσιογράφους. Η άποψη κανενός δεν μπορεί να μένει στο απυρόβλητο, κανείς δεν έχει το αλάθητο. ορθοδοξίες και μονολιθικότητα δεν ταιριάζουν στο πολίτευμά μας.

Το POlitico προχώρησε σήμερα σε μερική ανασκευή που σημαίνει ότι οι ενστάσεις μας ήταν βάσιμες. Θόλωσε τις γραμμές χθες, σήμερα παρουσιάζει καθαρά τις θέσεις μας.

Όλη αυτή η ιστορία η είναι εντός του πλαισίου της δημοκρατίας. δεν υπάρχουν κερδισμένοι και χαμένοι. Μόνος κερδισμένος το πολίτευμα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr