Οικονόμου μελέτη

Στη μελέτη των Σ. Τσιόδρα – Θ. Λύτρα για τις ΜΕΘ αναφέρθηκε κατά τη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, σημειώνοντας πως εν λόγω μελέτη δεν ήταν σε γνώση του πρωθυπουργού και δεν είχε παραδοθεί στον Κυρ. Μητσοτάκη ή σε κάποιον συνεργάτη του.

Επίσης εξαπέλυσε επίθεση κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «οι επιστημονικές μελέτες δεν πρέπει να ευτελίζονται για την εξυπηρέτηση κομματικών συμφερόντων, πράγμα, που κάνει ο κ. Τσίπρας.

Κανιβαλίζει μία επιστημονική μελέτη για να την φέρει στα δικά του μέτρα

Κανιβαλίζει μία επιστημονική μελέτη για να την φέρει στα δικά του μέτρα. Στον κρίσιμο χρόνο ο κ. Τσίπρας ενσυνείδητα και εμπρόθετα στέρησε από τον τόπο το απαιτούμενο ενιαίο μέτωπο στο όνομα του δικού του κομματικού συμφέροντος».

Ο Γιάννης Οικονόμου ανέφερε ότι τα στοιχεία της μελέτης είναι διαπιστώσεις που αφορούν χρόνιες παθογένειες και αδυναμίες του ΕΣΥ για τις οποίες ο πρωθυπουργός είχε τοποθετηθεί δημόσια και είχε μιλήσει για την ανάγκη ανασυγκρότησης του Συστήματος Υγείας και τότε είχε κατηγορηθεί από την αντιπολίτευση ότι ετοιμάζει πρόγραμμα ιδιωτικοποίησης του ΕΣΥ.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι από την πρώτη στιγμή η κυβέρνηση επέλεξε να εμπιστευθεί τους επιστήμονες και να αξιοποιήσει τις γνώσεις τους για να αντιμετωπίσει την πανδημία.

Η πίεση στις ΜΕΘ και οι ανεμβολίαστοι 

Ο Γιάννης Οικονόμου ανέφερε πως η πίεση στις ΜΕΘ όταν έχουμε ανεμβολίαστους ανθρώπους σε ηλικιακές κατηγορίες που είναι ευάλωτες στη βαριά νόσηση οι ΜΕΘ αλλά και άλλες που θα προτίθεντο δεν θα επαρκούσαν.

Παραμένοντας στο μέτωπο της πανδημίας, ο Γιάννης Οικονόμου, χαρακτήρισε έκτακτο το μέτρο της υποχρεωτικής επίδειξης αρνητικού PCR 72 ωρών για όλους τους ταξιδιώτες Έλληνες και μη, που επιστρέφουν στην χώρα και έχουν παραμείνει στο εξωτερικό για περισσότερες από 48 ώρες.

Προσέθεσε, πως, η ισχύς του μέτρου θα διαρκέσει για την περίοδο των εορτών και ελήφθη, προκειμένου να καθυστερήσει η εκτεταμένη διασπορά της μετάλλαξης Ο και να κερδίσουμε χρόνο για να αυξηθεί η εμβολιαστική κάλυψη.

Χαρακτηριστικά, ο κ. Οικονόμου γνωστοποίησε πως από την ημέρα ανακοίνωσης του μέτρου της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού για τους πολίτες άνω των 60 ετών έχουν κλειστεί περίπου 170.000 ραντεβού για την α’ δόση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr