Οικονόμου Πολάκης

Μείζον θέμα για τη σύγχρονη φιλελεύθερη δημοκρατία χαρακτήρισε τις πρόσφατες δηλώσεις του Παύλου Πολάκη για τη δικαιοσύνη, αλλά και την αποσιώπηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο οποίος, όπως τόνισε, συνεχίζει να «καλύπτει τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ» ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, θέτοντας σοβαρά ερωτήματα για τη στάση του Αλέξη Τσίπρα.

Απαράδεκτοι και ανυπόστατοι οι ισχυρισμοί Τσίπρα 

Ο Γιάννης Οικονόμους επισήμανε ότι «οι απαράδεκτοι και ανυπόστατοι ισχυρισμοί του κ. Τσίπρα και οι απειλές του στενού του συνεργάτη σε βάρος δικαστικών λειτουργών προσβάλλουν το σύνταγμα και τη δημοκρατία της χώρας» και απευθυνόμενος στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ τον κάλεσε να τοποθετηθεί εάν θεωρεί ότι η Δικαιοσύνη στη χώρα μας υποκινείται και δεν είναι ανεξάρτητη, εάν η ανώτατη δικαστική εξουσία λειτουργεί μετά από πολιτικές εντολές, αλλά και αν εμπιστεύεται η όχι τη Δικαιοσύνη.

Παρατήρησε ότι δεν συμβαίνει για πρώτη φορά η επίθεση κατά της δικαιοσύνης, αποδίδοντάς το σε δομικό σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο εγκλωβισμένο σε σχήματα ξεπερασμένων εποχών προσπαθεί να διαφύγει από την αφάνεια, κατασκευάζει μύθους και «με μικροκομματικές σκοπιμότητες βάλλει κατά θεσμών και υπονομεύει τη λειτουργία της δημοκρατίας».

Η ταύτιση Τσίπρα – Πολάκη 

Το πρόβλημα είναι η ταύτιση του κ. Τσίπρα με τον κ. Πολάκη στην αμφισβήτηση του κράτους δικαίου, υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, προσθέτοντας πως «ο κοινός παρανομαστής τους είναι ο διχασμός»

«Ο κ. Τσίπρας και ο κ. Πολάκης απομένουν μόνοι τους απέναντι στην κοινωνία, ενώ η κυβέρνηση με σεβασμό στην ανεξαρτησία της δικαιοσύνης διασφαλίζει το κράτος από τις κρίσεις» συμπλήρωσε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr