Οικονόμου Στυλιανίδη

Μετά από ένα Σαββατοκύριακο που σημαδεύτηκε από την μεγάλη φωτιά στα νότια προάστια και με την τουρκική προκλητικότητα να είναι στο απόγειό της, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου πραγματοποίησε την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Απολύτως απολαμβάνει της εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού ο κ. Στυλιανίδης», είπε ο κ. Οικονόμου και πρόσθεσε: «Η αντιμετώπιση τριών μετώπων ταυτόχρονα απέδωσε και είμαστε εδώ με σχέδιο για να αντιμετωπίσουμε ό,τι προκύψει καθώς έχουμε μπροστά μας ένα δύσκολο καλοκαίρι».

Aπέδωσε η αντιμετώπιση τριών μετώπων μαζί 

Νωρίτερα είχε τονίσει ότι σε μια ιδιαίτερα επιβαρυμένη καιρική συγκυρία είχαμε την πρώτη μεγάλη πυρκαγιά σε αστικό περιβάλλον. Ήταν 3 εστίες σε Γλυφάδα, Κουβαρά και κρεμαστό λαγό οι οποίες εξελίχθηκαν με τις λιγότερες συνέπειες.

«Είναι απαραίτητο», είπε, «να συνειδητοποιήσουμε ότι η περιοχή μας βάλλεται από την κλιματική κρίση».

Τόνισε πάντως ότι η πραγματικότητα αυτή δεν ειναι λόγος να παρακολουθούμε μοιρολατρικά την κατάσταση. «Είμαστε καλύτερα προετοιμασμένοι και έχουμε κινητοποιήσει περισσότερα μέσα. Αυτό φάνηκε και στην Βούλα και η αντίδραση ήταν εντός των πρωτοκόλλων. Περιορίστηκαν στο ελάχιστο οι ζημιές.

Οι συνθήκες που θα λειτουργούμε από εδώ και στο εξής θα είναι αντίξοες. Οι πυρκαγιές δεν σβήνονται με κραυγές και δαιμονοποίηση των οργάνων. Χρειάζεται σκληρή προσπάθεια και δουλειά για να κάνουμε απολογισμό καλύτερο από τον περσινό».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr