Έτοιμο να αποδεχθεί την προσφορά του CEO της Tesla, Έλον Μασκ, για την εξαγορά του μέσου, φέρεται να είναι το Δ.Σ. του Twitter.

Ο Μασκ δήλωσε ότι η «τελευταία και καλύτερη» προσφορά που έχει να κάνει είναι 54,2 δολάρια ανά μετοχή, ήτοι συνολικό ποσό ύψους 43 δισ. δολαρίων, και σύμφωνα με πληροφορίες το Δ.Σ. του Twitter φέρεται να είναι αποφασισμένο να την αποδεχθεί, αν και πηγές που επικαλείται το Reuters δεν αποκλείουν η συμφωνία να καταρρεύσει ακόμα και την τελευταία στιγμή.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, αν η συμφωνία προχωρήσει, το Twitter, το οποίο θα περάσει αποκλειστικά στα χέρια του Μασκ, δεν θα έχει το δικαίωμα κι άλλες προσφορές, μόλις υπογραφεί η συμφωνία, παρά μόνο αν πληρώσει στον «πλουσιότερο άνθρωπο στον κόσμο», σύμφωνα με το Forbes, σχετική αποζημίωση. Σημειώνεται ότι ο Μασκ διαπραγματεύεται το Twitter ως ιδιώτης και η συζήτηση δεν αφορά την Tesla.

O ίδιος έχει ισχυριστεί ότι στόχος του είναι να αποκτήσει το μέσο κοινωνικής δικτύωσης προκειμένου να το μεγαλώσει και να το μετατρέψει σε πλατφόρμα πραγματικού ελεύθερου λόγου, ενώ έχει περιγράψει και το σχέδιό του για την εξαγορά του Twitter και, ιδίως, τη χρηματοδότησή της, με αποτέλεσμα το Δ.Σ. της επιχείρησης να συζητήσει την πρόταση σοβαρά.

Σημειώνεται ότι ο δημιουργός και ιδρυτής του Twitter, Τζακ Ντόρσεϊ, αποχώρησε από τη θέση του CEO τον περασμένο Νοέμβριο, παραδίδοντας τη σκυτάλη στον Παράγκ Αγκραουάλ, ο οποίος και έθεσε υψηλούς στόχους για την κερδοφορία της επιχείρησης μέχρι το 2023, με τη μετοχή να έχει πάρει την ανιούσα.

Πάντως, πολλοί υποστηρικτές της ελευθερίας του λόγου στις ΗΠΑ, αλλά και στον υπόλοιπο κόσμο εκφράζουν επιφυλάξεις σχετικά με τις προθέσεις του Μασκ, ο οποίος είχε ασκήσει κριτική στον τρόπο με τον οποίο το Twitter έκανε moderation σε αναρτήσεις ή και λογαριασμούς χρηστών, οι οποίοι κρίθηκε ότι χρησιμοποιούν «τοξικό» λόγο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr