Ερντογάν Δένδιας

Με μια διάψευση, ο πρόεδρος του «κεμαλικού» Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) της Τουρκίας, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, ουσιασιαστικά επιβεβαίωσε πληροφορίες που κυκλοφορεί εδώ και κάποιο διάστημα στην Τουρκία.

Κοινός υποψήφιος

Ο Κιλιτσντάρογλου, λοιπόν, διέψευσε ότι θα είναι ο αντίπαλος του Ερντογάν στις επερχόμενες εκλογές για νέο πρόεδρο της Τουρκίας, λέγοντας ότι τα κόμματα της αντιπολίτευσης θα επιλέξουν κοινό αντίπαλο του Ερντογάν, μετά από σχετικές διαβουλεύσεις. Μάλιστα, ο πρόεδρος του CHP έψεξε στενό συνεργάτη του που έσπευσε να τον χρίσει υποψήφιο πρόεδρο, κάνοντας λόγο για «λάθος».

«Ως “Εθνική Συμμαχία”, όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης θα κινηθούμε μαζί» είπε ο Κιλιτσντάρογλου, λέγοντας ότι ανακοινώσεις για υποψηφίους δεν είναι το παρόντος. Η «Εθνική Συμμαχία» αποτελείται από το CHP, το εθνικιστικό Καλό Κόμμα της Μεράλ Ακσενέρ και το μικρό ισλαμιστικό Κόμμα της Ευδαιμονίας και όλοι μαζί επιχειρούν να πλαγιοκοπήσουν τον Ερντογάν στις προεδρικές εκλογές του 2023.

Κοντά και οι πρώην σύμμαχοι του Ερντογάν

Το ενδιαφέρον είναι ότι και πρώην σύμμαχοι του Ερντογάν, οι οποίοι, όμως, αποχώρησαν από το ΑΚΡ, το Κόμμα του Μέλλοντος του Αχμέτ Νταβούτογλου, και το Κόμμα της Δημοκρατίας και της Προόδου (DEVA) του Αλί Μπαμπατζάν, έχουν στείλει σήμα ότι θα μπορούσαν να ενταχθούν στην «Εθνική Συμμαχία», αυξάνοντας την πίεση στον Ερντογάν, ο οποίος δεν βρίσκεται και στο ζενίθ της δημοτικότητάς του.

Μιλώντας για τον αντίπαλο του Τούρκου προέδρου, ο Κιλιτσντάρογλου είπε ότι θα πρέπει να αγκαλιάσει τα 83 εκατομμύρια των Τούρκων, αλλά και να είναι αμερόληπτος και όχι πρόεδρος κόμματος, όπως είναι σήμερα ο Ερντογάν για το ΑΚΡ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο


Πηγή: economico.gr