Ευρώπη εμβόλια

Συμφωνία προμήθειας 1,8 δισεκατομμυρίου δόσεων του εμβολίου της Pfizer αναμένεται να κλείσει τις επόμενες ημέρες η Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως ανακοίνωσε η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

«Εργαζόμαστε μαζί με τις BioNTech/Pfizer επί νέου συμβολαίου», δήλωσε η Ουρσουλα φον ντερ Λάιεν προσθέτοντας: «Αυτό θα εξασφαλίσει 1,8 δισεκατομμύριο δόσεις για την περίοδο 2021-2023. Θα το κλείσουμε τις προσεχείς ημέρες. Θα διασφαλίσει τις αναγκαίες δόσεις για την χορήγηση ενισχυτικών δόσεων που θα αυξήσουν την ανοσία».

Νωρίτερα, ευρωπαίος αξιωματούχος είχε δηλώσει στο Reuters ότι η Ένωση έκλεισε με τις Pfizer-BioNTech συμφωνία για την προμήθεια 1,8 δισεκατομμυρίου δόσεων, που αποτελεί το μεγαλύτερο τέτοιο συμβόλαιο παγκοσμίως.

Η εν λόγω συμφωνία επαρκεί για την κάλυψη του πληθυσμού των 450 εκατομμυρίων κατοίκων της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα επόμενα δύο χρόνια.

Είναι το τρίτο συμβόλαιο που συμφωνείται ανάμεσα στην Ένωση και τις δύο εταιρείες, οι οποίες έχουν ήδη συμφωνήσει για την προμήθεια 600 εκατομμυρίων δόσεων αυτόν τον χρόνο βάσει των δύο προηγούμενων συμβολαίων.

Εμβολιασμός για το 70% του πληθυσμού της ΕΕ τον Ιούλιο

Η πρόεδρος της Κομισιόν εμφανίστηκε αισιόδοξη ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα διαθέτει επαρκείς δόσεις για τον εμβολιασμό του 70% του ενήλικου πληθυσμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης ήδη από το Ιούλιο.

Μέχρι σήμερα, ο στόχος που είχε ορισθεί από την Ένωση για τον εμβολιασμό του 70% του ενήλικου πληθυσμού ήταν το τέλος του καλοκαιριού.

Δύο νέες μονάδες παραγωγής για Pfizer και Moderna

Παράλληλα, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων ανακοίνωσε την έγκριση της αύξησης των παραγωγικών δυνατοτήτων της μονάδας παραγωγής εμβολίων των Pfizer/BioNtech στην Πουρς του Βελγίου.

Το εργοστάσιο στο Πουρς θα αρχίσει από τον Μάιο να παράγει 100 εκατομμύρια δόσεις το μήνα.

Η κ. φον ντερ Λάιεν ανέφερε ότι ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων μόλις ενέκρινε την αύξηση της παραγωγικής ικανότητας της μονάδας κατά 20%.

Σύμφωνα με το Reuters, παράλληλα, ο ΕΜΑ εισηγείται θετικά για μια νέα γραμμή παραγωγής στο εργοστάσιο της Μoderna στην Ισπανία. 

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο


Πηγή: economico.gr