Ολυμπιακοί Αγώνες

Νέα κρίση αντιμετωπίζουν οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων στο Τόκιο καθώς σύμφωνα με ξένα δημοσιεύματα έχει προκύψει διαρροή λυμάτων στο θαλάσσιο πάρκο που θα φιλοξενήσει τα κολυμβητικά αθλήματα και ο φόβος μολύνσεων των αθλητών είναι μεγάλος.

Η πανδημία έχει  ήδη  δημιουργήσει μία πρωτόγνωρη κατάσταση για Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο, αφού αρχικά προκάλεσε την αναβολή τους -από πέρυσι για φέτος- ενώ για πρώτη φορά στα χρονικά η διοργάνωση θα γίνει – αν γίνει – χωρίς θεατές στις κερκίδες. Και αυτό, γιατί χθες, μόλις 3 μέρες πριν από την έναρξη των αγώνων, αξιωματούχοι αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο ακόμα και της μη διεξαγωγής των αγώνων.

Ολυμπιακοί Αγώνες: «Βόμβα» Μούτο, δεν αποκλείει ματαίωση των αγώνων

Συγκεκριμένα ο διευθύνων σύμβουλος της οργανωτικής επιτροπής δήλωσε ότι ακόμη δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο ματαίωσης των Αγώνων.

«Δεν μπορούμε να προβλέψουμε τι θα συμβεί με τον αριθμό των κρουσμάτων κορονοϊού. Θα συνεχίσουμε τις συζητήσεις αν υπάρξει έξαρση κρουσμάτων», δήλωσε ο Τοσίρο Μούτο, απαντώντας σε σχετική ερώτηση που του τέθηκε σε συνέντευξη Τύπου.

«Έχουμε συμφωνήσει ότι, με βάση την κατάσταση με τον κοροναϊό, θα συγκαλέσουμε και πάλι πενταμερή διάσκεψη. Σε αυτό το σημείο, τα κρούσματα μπορεί να αυξηθούν ή να μειωθούν, οπότε θα σκεφτούμε το τι πρέπει να κάνουμε όταν προκύψει μία τέτοια κατάσταση», πρόσθεσε ο Μούτο.

Φόβοι ότι θα κολυμπούν σε ακαθαρσίες και θα μολυνθούν οι αθλητές

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά πρόβλημα φέρεται να έχει προκληθεί στο θαλάσσιο πάρκο Odaiba, που βρίσκεται στην καρδιά του Τόκιο και θα φιλοξενήσει τα κολυμβητικά αθλήματα.

Συγκεκριμένα κάτοικοι της περιοχής αναφέρουν πως αναδύεται δυσοσμία από τον χώρο του πάρκου, η οποία οφείλεται σε διαρροή λυμάτων.

Οι μολύνσεις που μπορεί να επιφέρει αυτό στους αθλητές -κυρίως λόγω του βακτήριου E.Coli- έχουν ανησυχήσει τις Αρχές που ψάχνουν εναγωνίως να βρουν κάποια λύση, αφού το αποχετευτικό σύστημα της περιοχής είναι 100 ετών, ενώ σημειώνεται πως το Παγκόσμιο Κύπελλο του Παρατριάθλου το 2019, που ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθεί στο Odaiba, είχε αναβληθεί λόγω των αστρονομικών επιπέδων του E.Coli.

Η “εφιαλτική” πρόγνωση για έντονη βροχόπτωση

Το γεγονός ότι το πρόβλημα έγινε αντιληπτό μετά από έντονη βροχόπτωση στην εν λόγω περιοχή και πως την ίδια στιγμή οι μετεωρολογικές προγνώσεις δείχνουν βροχή για τις 26 Ιουλίου, όταν και θα διεξάγονται τα αθλήματα του τριάθλου και της κολύμβησης ανοιχτής θαλάσσης στην περιοχή κάνουν τα πράγματα απλώς χειρότερα.

Το θαλάσσιο πάρκο Odaiba πρόκειται να χρησιμοποιηθεί στις 26, 27 και 31 Ιουλίου για το Τρίαθλο και τον Μαραθώνιο 10 χιλιομέτρων στις 4 και 5 Αυγούστου.

Οι αξιωματούχοι των Αγώνων εργάζονται σκληρά για να βελτιώσουν την ποιότητα του νερού, προσθέτοντας άμμο στον κόλπο και εγκαθιστώντας φίλτρα τριπλής στρώσης για να το διατηρήσουν καθαρό.

Οι δεξαμενές αποθήκευσης επίσης ενισχύονται για να παγιδεύουν τυχόν υπερβολικά νερά πλημμύρας πριν φτάσουν στον κόλπο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο


Πηγή: economico.gr